Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 червня 2015, 21:43 Суспільство
Розвиток подій у Єревані
Розвиток подій у Єревані

Розстріл із водометів. В Єревані сьогодні вранці поліція розігнала людей, які вийшли на акцію протесту. Десятки мітинґарів постраждали, приблизно триста активістів затримала поліція. Тим часом стало відомо, що протестувальники знову збираються на центральній площі столиці. На даний момент там вже 10 тисяч людей, втім людей стає все більше.

Сім тисяч незгідних пройшли маршем столицею Вірменії в понеділок. Демонстранти відчайдушно намагалися прорватися до резиденції президента Сержа Саргсяна. Коли не вдалося, мітингарі вибігли на центральний бульвар Єревана і влаштували там сидячий протест. Багатогодинні переговори про припинення акції не дали результату. Під ранок поліція за допомоги водометів влаштувала жорсткий розгін протестувальників.

Крім потужних ударів струменями води, демонстрантів били сотні полісменів. Їм вдалося взяти закривавлених протестувальників у кільце і тоді почалися затримання. За останньою інформацією, десятки людей поранено, 237 - за гратами. Тепер їм закидають бешкет.

Активістам, яким вдалося втекти, досі не вдається зв'язатися з десятками знайомих. Вони шукають їх по лікарнях та поліційних відділках. Але на вулиці виходити побоюються, адже припускають - тих, кому вдалося втекти вранці, можуть затримати пізніше. Протест організували молоді активісти, які не належать до жодної політичної партії. Натомість вони виступають проти підвищення ціни на електрику на 20%, яке має набути чинності 1-го серпня. Людей це обурює - адже то вже третє зростання за останні три роки. Місцеві мешканці досі сподіваються, що уряд таки піде їм назустріч і перегляне тарифи і так омине можливість подальшої ескалації конфлікту.