Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 червня 2015, 21:35 Суспільство
Таліби скоїли теракт у Кабулі
Таліби скоїли теракт у Кабулі

Будівлю парламенту у столиці Афганістану - Кабулі - сколихнули вибухи та постріли. Унаслідок цього політики змушені були екстрено покинути приміщення. Поранено щонайменше два десятки осіб, загинула жінка. Відповідальність за теракт узяли на себе бойовики Талібану.

Смертник із вибухівкою в салоні автомобіля висадив себе в повітря біля будівлі парламенту в Кабулі вранці. Потім пролунали ще дев'ять вибухів, кілька з них у самій установі. В цей же час група озброєних джихадистів удерлася всередину приміщення. Все відбувалося під час відкриття чергової сесії. У залі засідань провалилася стеля, клуби диму й пилу заповнили хол, а депутати й журналісти почали вибігати з будівлі.

За різною інформацією, постраждали від двох до трьох десятків осіб, серед них жінки та діти. Будівлі парламенту завдано значних збитків, розбиті шибки в навколишніх будинках, пошкоджені автомобілі, над Кабулом і досі висять хмари чорного диму.

- Ми почули два гучні вибухи, а люди неподалік почули постріли. Наразі будівля порожня та повна диму.

Поліція негайно розпочала спецоперацію зі знешкодження нападників. Усіх терористів нейтралізували.

Абдул Рахман Рахімі, керівник поліції Кабула:

- Шестеро бойовиків штурмували будівлю уряду. Наші сили безпеки чинили їм опір продовж двох годин. Унаслідок операції всіх терористів знищено.

Відповідальність за напад взяли на себе бойовики Талібану, які приурочили атаку до голосування щодо кандидатури нового міністра оборони Афганістану.