Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 червня 2015, 23:57 Суспільство
У столиці поховали загиблих на нафтобазі рятувальників
У столиці поховали загиблих на нафтобазі рятувальників

Попрощалися. У столиці поховали трьох рятувальників, які згоріли на нафтобазі у Василькові. Хлопці першими кинулися гасити пожежу, були ближче всіх до осередку займання й загинули внаслідок вибуху.

На плацу три домовини, обтягнуті українським стягом, навколо сотні людей. Вони йдуть і йдуть цілими сім'ями попрощатися зі своїми приятелями й колегами.

Віктор Назаренко, друг загиблого:

- Его взрывная волна настигла в метрах 70 от забора, то есть не хватило считаных секунд.

Василь останнім бачив своїх колег живими. Каже, без страху - хлопці просто виконували свою роботу - підійшли до цистерни й гасили вогонь.

Василь Лесюта, друг загиблого:

- При гасінні таких пожеж особовий склад не повинен підходити близько, як ми перебували за 10-20 метрів від самих резервуарів.

Ігор Шумик, кореспондент:

- Вони, звично, прийшли на роботу, за сигналом тривоги застрибнули у своє авто і поїхали гасити пожежу. Все те, що сотні разів робили до цього, стало фатальним того дня для 3 рятувальників з Києва.

На цьому відео двоє ще живих рятувальників. Ось Максим Глазков щось обговорює з керівництвом, а це вже Андрій Тарасенко готує з колегами план гасіння. Ще одна жертва вогню нафтобази - Антон Басовський.

Григорій Марченко, керівник департаменту Держслужби з надзвичайних ситуацій України:

- В тот момент були 180 чоловік, які находились на базі, і вони цей останній рубіж тримали до останнього. Це дозволили 177 чоловік вийти.

- Можна було б уникнути, якби сама база була побудована згідно нормативних документів.

Держава обіцяє сім'ям кожного загиблого по 200 тисяч гривень.

- Очень тяжело, особено когда это вторая смерть в одной семье, это ж дядя - герой Небесной сотни, получаеться, год назад 1 смерть, сейчас вторая.

Не стримує сліз і головний надзвичайник країни, адже цьогоріч у вогні загинуло вже 5-ро київських рятувальників.  

- Ребята, он был на пожаре, счас плачет, для него это очень, он присутсвовал при взрыве... Ему дуже тяжко, це чисто по-людськи.

Попрощались із хлопцями під звуки пожежних сирен біля пам'ятника загиблим вогнеборцям.