Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 червня 2015, 00:09 Суспільство
Власники та продавці МАФів перекрили столичний проспект
Власники та продавці МАФів перекрили столичний проспект

Перекриттям в обидва боки проспекту Бажана власники МАФів намагалися сьогодні привернути до себе увагу влади. Це їм вдалося, навіть більше. Півміста паралізували затори. Зранку в час пік люди добиралися до роботи годинами. Тож прихильників у власників кіосків точно не побільшало.

Тетяна Коваль, кореспондентка:

- На проспект Бажана сьогодні водіям краще було б не потикатися. Це зараз тягнучки невеликі - усього 50-100 метрів. Зранку ж сюдою було не проїхати. Усе через протестувальників. Перекритими були усі 5 смуг в обидва напрямки.

Це власники та продавці МАФів із переходів поблизу станції метра Харківської. Вийшли сюди ще о 4-й ранку. Після того, як знесли їхні торговельні точки.

Іван Колевич, продавець:

- Закрыли переход люди в масках и в военной форме, и в милицейской форме. Когда люди пытались пройти, протиснуться сквозь них, они начали избивать просто. И женщин избивать и мужчин, кто под руку попадет.

Про ліквідацію МАФів власників та продавців попереджували. Слідом за вже демонтованими кіосками прибрати столична влада планує і решту. Та протестувальників обурює не лише це, а й методи, якими їх позбавили роботи.

Іван Колевич, продавець:

- Метрополитен хочет посносить полностью все киоски по приказу Кличко. Но без решения суда. То есть незаконно уже снесли 2 киоска, в которых находилось 4, как говориться, разных человека.

Після цього, кажуть, вони вирішили помститися. Щоправда, відплатили звичайним киянам, адже мітинг влаштували не біля будинків органів влади - а просто перекрили проспект Бажана. Постраждали всі, хто зранку їхав на роботу. Вони потрапили у величезний затор. Водії громадського транспорту цей відтинок маршруту зненавиділи.

- Мінут 40 - півчаса, коли як.

- Тут стояти?

- Ні, цей раз уже нормально було.

- А коли по 40 хвилин стояли?

- З утра.

- Не можна їздити, тяжко заїжджати, тяжко виїжджати.

Хто забезпечував бодай якийсь проїзд у годину пік, тепер небагатослівні й від камери відвертаються.

- Веду нагляд за дорожнім рухом.

- Той затор, який утворився зі сторони Борисполя, це через протестувальників?

- Да.

Щоправда, вечірня поїздка проспектом уже не буде таким жахіттям, як ранкова. Після обіду протестувальники все-таки відкрили 4 перекриті смуги з 5.