Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 червня 2015, 23:39 Суспільство
Сумні підсумки Маршу рівності
Сумні підсумки Маршу рівності

Марш рівності - окроплений кров'ю. Побилися праворадикали й міліція, яка охороняла захисників секс-меншин. Гей-парад завершився лікарнею для 11-ти правохоронців і в'язницею для забіяк.

Вони кричать ім'я свого приятеля й вимагають його відпустити. Під Оболонським судом незвично людно весь день.

Ігор Шумик, кореспондент:

- Прийшли підтримати своїх побратимів кілька десятків бійців Правого сектору, по іншу сторону їх зустрічають міілціонери на випадок сутичок.

- Для посилення громадського порядку, ви бачите, що есть скупчення громадян, це звичайна робота...

На лаві підсудних 7-ро, всіх їх схопили ще в суботу. Хлопців звинувачують у бешкеті та побитті працівників міліції під час маршу Рівності - ходи за права секс-меншин.

Олексій Бик, приятель затриманого:

- Затримали безпідставно, немає жодних доказів того, що вони кидали щось у цих, перепрошую, представників секс-меншин.

А це вже кадри суботніх сутичок. Праворадикали й міліція гамселять один одного. Травми з обох боків, тяжчі у правоохоронців, одному невідомі порізали шию. Правоохоронці зі своїм завданням - захистити учасників ходи - впоралися. Принаймні так кажуть у Міністерстві. Але дорогою ціною - один міліціянт у вкрай тяжкому стані.

Артем Шевченко, керівник департаменту комунікації МВС України:

- Він зараз у реанімації, але його життю нічого не загрожує. Сподіваємося, що він вилікується. По суті це є доказом того, що міліція робила все, щоб не допустити насилля і якомога надійніше розборонити, розвести сторони цього конфлікту і протистояння.

За затриманих розбишак заступилися й народні депутати. Саме завдяки їхньому втручанню і клопотанню суд поки відпустив на поруки одного підозрюваного, іншого залишив під вартою, вердикт ще 5-ом винесуть згодом. 

Ігор Мосійчук, народний депутат України:

- Я на поруки беру всіх затриманих... Знаю від сілдчих і прокуратури, що жоден з них не наносив ножових затриманих поранень і будь-яких ушкоджень іменно міліції.

Анонсований парад секс-меншин уже історія. Його результати розчарували всіх, тому учасники погоджуються - ворожнеча між радикалами і секс-меншинами лише наростатиме.

- В українському суспільстві деякі елементи абсолютно не готові до толерантності, на превеликий жаль, чи вдався, чи не вдався - в житі немає чорно-білих речей, тому боротьба продовжується…