Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 червня 2015, 23:24 Суспільство
У столиці потруїли собак
У столиці потруїли собак

Нагодували до смерті. У Києві невідомі потруїли стерилізованих та прочипованих собак. Тварини в конвульсіях помирали просто перед очами у волонтерів та журналістів.

- Вони вставали, бігали, падали, страшні судоми! Піна з рота!

Марина у відчаї. Собаки, про яких вона щодня дбала, помирали один за одним просто перед її очима. Жінка не могла нічого зробити.

Павло Прядко, кореспондент:

- У цій промзоні Голосіївського району кілька десятків собак. Усі вони незамінні охоронці! Проте для частини з них цей ранок став останнім. Волонтери впевнені: стерилізованих тварин отруїли догхантери.

На місце масового вбивства чотирилапих волонтери викликали правоохоронців.

- Ось такі цинічні міліціянти кажуть, що собак вбивати правильно! Й потрібно! Ви так сказали?

- Ні, я так не говорив! Я сказав, що викликаю оперативну групу!

За півгодини приїжджає й слідчо-оперативна група.

- Я слідчий старшої групи, я попрошу вас всіх відійти, будемо проводити огляд місця події.

Тим часом ми з Мариною йдемо оглядати територію. Натрапляємо на мертвих собак.

Марина, волонтерка:

- Тут скрізь трупи валяються, багатьох собак немає, бо вони дуже бігали тут! Нервували, це така отрута, б'є по нервовій системі!

- Ось, будь-ласка, собака бігала, їла нормально! Дві години назад була жива-здорова!

Серед цих старих і страшних будівель Свідок лише за лічені хвилини знаходить тіла десятьох псів. Надворі спека, тварин атакує незліченна кількість мух. Оксана дивиться крізь сльози на чотирилапих. Каже: годі уявити, що відчуває пес, якого отруїли.

Оксана, волонтерка:

- Ну... слезы... Она абсолютно в сознании, она бегает, она ищет поддержку! Она ищет тень, забивает куда-то, как вот эта собака, она потом поднимает глаза, и вы смотрите и понимаете, что не можете ей помочь, самый тяжелый момент!

Ті, хто тут працює - не можуть відійти від шоку. Приблизно о восьмій ранку собаки бігали наче скажені, падали та вмирали. Люди розгнівані й мріють відшукати вбивць.

- Проблем від цих собак не було жодних! Конечно, моторошно, у кого слабкі нерви, то не перенести.

- Боїтеся, що ваших так потруять?

- Нет! У меня вот здесь мой один, а здесь много! Я их кормлю и блюду!

Працівники промислової зони сподіваються й на допомогу правоохоронців. Мріють: аби ті не сиділи склавши руки й не відповідали стандартними фразами, на кшталт- слідство триває. Волонтери ж запевняють: тим, хто захоче вбити тварину - варто подумати про своє майбутнє. Адже за такий звірячий вчинок передбачена кримінальна відповідальність.