Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 червня 2015, 22:24 Суспільство
У Луцьку мешканці розібрали незаконну прибудову, яка руйнувала будинок
У Луцьку мешканці розібрали незаконну прибудову, яка руйнувала будинок

Мешканці Луцька проти незаконної забудови. Три роки люди намагалися отримати рішення про заборону зведення офісу на своїй прибудинковій території. Коли терпець урвався - вирішили самі розібрати споруду.

Біля будинку №24, що на Проспекті Соборності, кипить робота. Мешканці намагаються припинити свавілля забудовниці, війна з якою триває останні три роки. Коли терпець людям урвався - взялися самотужки розбирати прибудову.

Валерій, мешканець м. Луцька:

- Розбираємо, будемо далі робити, засипати ці ями, бетонувати - все як годиться робити тут біля будинку. Тим більше, це наша прибудинкова територія, по закону ніхто не має права її забрати.

Олександр, мешканець м. Луцька:

- Нас обурює те, що підривається фундамент будинку, пішли тріщини. І ці всі незаконні дії можуть призвести до завалу цього будинку.

Наталія, мешканка м. Луцька:

- Ми діємо в правовому полі - є рішення міської ради, про факт незаконного будівництва відкрито кримінальне провадження.

Та попри це будівельні роботи тривають. Нещодавно під офісним приміщенням розрили величезний котлован. Місцеві твердять - це руйнує іхній будинок! 

- А це є тріщина, яка пішла від того, що був підкопаний фундамент, це я говорю не голослівно. Туди залазить рука.

Тож терпець людям урвався, і вони прийшли до міськради з вимогою терміново вирішити питання зі скандальною забудовою. Після обговорень і суперечок депутати ухвалили знести прибудову. Не мають заперечень і щодо дій мешканців багатоповерхівки.

Євген Ткачук, депутат Луцької міської ради:

- Люди роблять самі, тому що вони власники цього будинку, в праві розпоряджатися своїм майном, і вони нічого не забирають, вони демонтують, щоб, не дай Бог, нічого не сталось з їхнім будинком.

Та уникнути конфлікту з власницею незаконної добудови не вдалося. Люди твердять - їм погрожували, але містян це не зупинило.

Наталія Кушнір, власниця самовільної забудови:

- Люди займаються самоуправством - навмисне пошкодження мого майна.

- Як ви будете діяти?

- Буду звертатися до правоохоронних органів та до суду за відшкодування завданих збитків.

Зі слів місцевих, жінка обіцяла надати їм документи на законність масштабних будівельних робіт, але жодного паперу вони так і не побачили. Тож за кілька годин від самовільної прибудови вже нічого не залишилося. Люди її демонтували, котлован засипали, землю розрівняли міні-екскаватором.