Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 квітня 2015, 21:09 Суспільство
Диверсія на Одеській залізниці
Диверсія на Одеській залізниці

Чергова диверсія - на Одещині. Висадили в повітря залізничну колію на шляху до курорту Затоки. Вибух потужністю три кілограми тротилу пролунав близько п'ятої ранку. Тієї миті саме проїздив тепловоз.

Близько п'ятої ранку мешканці селища Велико-Долинського прокинулись від незрозумілого шуму. Кажуть - аж скло у вікнах задзвеніло.

Михайло, мешканець селища Велико-Долинського:

- И не знаю, что случилось. Сразу подумал, что газ взорвался. Жена вышла, спрашивает: Миша, что такое? Вышли на крыльцо: тишина, ничего нигде.

Зрозуміли, що висадили у повітря колію, лише тоді, як побачили на рейках локомотив. З'ясувалося: тепловоз без вагонів рухався у напрямку Іллічівська. Раптом машиніст почув сильний гуркіт. Зупинив машину та вийшов. Побачив страшну вирву замість шляху, яким тільки-но проїхав.

Віталій Морозовський, керівник дистанції шляху Одеської залізниці:

- Вырвало 90 сантиметров рельса и повредило две шпалы. Воронка где-то в диаметре 2 метра и глубиной около метра.

Судячи з усього, намагалися підірвати саме локомотив. Пощастило - через кількасекундну затримку детонації потяг встиг проскочити.

Працівник:

- Но если б взрыв был под электровозом, ему б хана была. Постоял три часа, обсмотрели, провели ТО. Повреждений особо не было таких. И он поехал дальше.

Вибуховий пристрій заклали у 23-х кілометрах від Одеси, між станціями Ксенієво та Аккаржа. Саме цим шляхом прямують електрички у бік відомого курорту Затоки.

Дмитро Гоцюк, мешканець селища Велико-Долинського:

- В основном идут железнодорожные составы грузовые, электричка на Белгород-Днестровский и пассажирский поезд на Измаил какой-то идет.

Правоохоронці кваліфікували інцидент як диверсію. Розпочали кримінальне провадження. За попередньою інформацією, потужність вибухівки склала три кілограми у тротиловому еквіваленті.