Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 квітня 2015, 21:45 Суспільство
Прикарпаття захищається блокпостами від зброї та мародерів
Прикарпаття захищається блокпостами від зброї та мародерів

Після вибуху у центрі Івано-Франківська область оточили блокпости. Нагадаємо, трагедія сталася на початку лютого. Чоловік підірвав себе гранатою, яку привіз із зони АТО. Зараз в'їзди на Прикарпаття і вдень, і вночі охороняють чоловіки з автоматами. Шукають вибухівку та зброю.

Олександр Селютін - водій з багаторічним стажем. Мешкає на Донеччині. На фурі чоловік долає сотні кілометрів та кілька блокпостів. Із зони АТО до Прикарпаття возить дріт. Каже - до постійних перевірок вже звик.

Олександр Селютін, мешканець м. Харцизська:

- Три ДНР-овских и три украинских блокпоста, они воюют, когда стреляют, опасно, переехал блокпост и поехал.

Блокпости тепер і на Івано-Франківщині. Автомобілі оглядають в пошуках зброї й вибухівки. 

Іван Глебов, старший інспектор ДАІ:

- Перевіряємо, чи не перевозять зброю, кажуть, зі Сходу перевозять, є - волонтери перевозять, у нас в роддомі взірвалася граната, чоловік взірвався з жінкою, ми маємо перевіряти, бо зброя нам тут не потрібна.

Віталій Пасека, співробітник УМВС в Івано-Франківській області:

- Переважно з зони АТО перевозять боєприпаси, гранати, пістолети, таке, що менш габаритне і можна сховати в запасниках, в сідушках, в багажному відділі, під капотом біля моторної ячейки, туда ховають.

Тут шукають не лише зброю. Часто затримують крадіїв і мародерів.

Віталій Пасека, співробітник УМВС в Івано-Франківській області:

- На території АТО процвітає мародерство, викрадений легковий транспорт, грузовий, власників нема, попали в різні руки, власники звертаються, ми шукаємо.

На основних дорогах Прикарпаття облаштували 5 стаціонарних блокпостів. Мішки з піском, бетонні блоки, камера відеоспостереження. Чергують правоохоронці з автоматами. Усі з досвідом війни на сході. Міліціонери кажуть - стоять недарма. За місяць вони попередили десятки правопорушень.

Валерій Накіпілий, керівник УДАІ в Івано-Франківській області:

- На блокпостах виявлені негативні такі явища, як видобуток щебеню з річок, факти виявлення зброї, металобрухту, підроблені номери, транспортні засоби не розмитнені.

Правоохоронці вважають - блокпости на Прикарпатті надовго. Допоки ситуація в країні не зміниться на краще.