Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 квітня 2015, 21:01 Суспільство
У Каневі поховали героя-кіборга
У Каневі поховали героя-кіборга

Він обміняв депутатське крісло на солдатські окопи. Анатолій Чупилка влітку минулого року пішов добровольцем у зону АТО. Чоловік був серед донецьких кіборгів, звязок із ним втратили ще в середині січня. Сьогодні ж у Каневі на Черкащині його провели в останню путь.

До рідного Канева загиблого бійця привезли побратими. Кажуть, для них Анатолій Чупилка був більше, ніж просто другом. Володимир - товариш Анатолія, разом пройшли усю Революцію Гідності, і саме він зустрічав труну із другом у Каневі. Памятає про нього лише хороше.

Володимир Іщенко, друг родини:

- Ми практично разом пройшли Майдан, спочатку заступник він був, потім начальник сотні був, він був надзвичайно великий патріот, дуже рішучий був.

Свою службу Анатолій Чупилка - депутат Черкаської облради - почав добровольцем улітку 2014-го. Потім його мобілізували до Збройних Сил. Останні місяці він провів у донецькому аеропорті. Бився у складі 95-ї аеромобільної бригади.

Вікторія Чупилка, дружина загиблого:

- Він мені казав - ми ідем на штурм, багато хто поотказувався, а ми не можемо лишати своїх, там в терміналах дуже просят допомоги. Вони повинні були їх забрати, три рази за ніч штурмували, але там був дуже тяжкий обстріл, він казав, що троє суток вони не спали.

Відтоді рідні не мали від героя жодної звістки. Сподівалися на краще. Але днями в Дніпропетровську його тіло ідентифікували серед загиблих. Позивний у Анатолія був "Свобода". Хтось пояснює це цінностями героя, а хтось називає просто похідним від назви об'єднання, членом якого він був.

Олег Тягнибок, екс-народний депутат України:

- Дуже боляче ховати своїх побратимів, це жахлива статистика держави - це тридцятий свободівець, який загинув. Анатолій був особливим чоловіком, сьогодні його ховаємо, оці слова, що господь забрав кращих - вони справедливі, він був надзвичайно справедливою людиною.

Сотні людей прийшли, аби провести героя в останню путь. Без батька залишилися троє малолітніх синів. Посмертно Анатолія Чупилку нагородили відзнакою "За заслуги перед Черкащиною".