Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 березня 2015, 23:10 Суспільство
Занедбані автівки прибирають зі столичних вулиць
Занедбані автівки прибирають зі столичних вулиць

Покинуті автомобілі приберуть із вулиць Києва. Відтепер транспорт без номерних знаків, елементів кузова й коліс перевезуть на спеціальний майданчик. Господар зможе повернути свою машину, але вже за гроші. Скільки автомобілів покинуті мешканцями на вулицях і чому несуть загрозу?

Він без двигуна, дверей та радше нагадує купу брухту, аніж автомобіль. Таке диво радянського автопрому прикрашає подвір'я у Деснянському районі столиці вже не один рік.

- Надо штрафовать этих хозяев, надо убирать эти машины!

Представники департаменту благоустрою, Київдорсервісу разом із правоохоронцями від самого ранку під зливою звільняють столицю від мотлоху.

Павло Диба, голова громадської організації:

- Є розпорядження виконавчої влади, пов'язане з благоустроєм прибудинкових територій. Зараз будемо забирати металобрухт, який колись був чиїмось транспортом.

Запевняють: діють у рамках закону, а можливого власника цього Москвича попереджали заздалегідь.

Марік Джангутінов, радник КП Київдорсервіс:

- Згідно розробленої процедури, за три доби до переміщення на цю автівку було наклеєно таке оголошення, в якому власник, якщо він є, попереджується про переміщення даної автівки на майданчик тимчасового тримання.

15 хвилин роботи - й на місці, де стояв Москвич, тепер лише купа сміття. А от вже з іншого подвір'я до спецмайданчика планують відвезти цей Мерседес та побитий Деу.

Богдан Аганин, представник КП Київдорсервіс:

- Транспортні засоби, які не мають ознак господарності, тобто в них немає номерних знаків, елементів кузова, колес, ознаки нерухомості. Вони можуть бути елементом терористичної загрози, в них може бути закладена вибухівка.

Та от мешканці цього будинку проти подібного прибирання покинутих автомобілів. Кажуть: у них є власники.

Ігор, мешканець м.Києва:

- Че-то обломано в машине и денег нет, а ту раскурочили, и он ее тоже не может восстановить!

Врешті за кілька хвилин таки знаходиться господар Мерседеса. Розповідає: автомобіль стоїть на подвір'ї вже рік, нині чоловік переоформлює документи, а номерні знаки зняв спеціально. Та от оголошення на своїй машині не бачив. 

- Неоднократные получают жалобы!

- Именно на мою машину?

- Представитель ЖЭКа, расскажите, пожалуйста!

Наталя  Князева, представниця ЖЕКу:

- Гостевые майданчики предназначены  для временной парковки, а не для того, чтобы они здесь стояли круглые сутки, месяцы, годы.

Врешті Мерседеса таки не забирають. Комунальники стверджують: заяви про покинуті автомобілі отримують від мешканців столиці постійно. Вже мають повідомлення про майже півтори тисячі машин. Оголошення про переміщення залишають не тільки на транспорті, а й на кожному будинку. Все фіксують на фото.

Наталя  Князева, представниця ЖЕКу:

- Поэтому гарантировать, что они здесь будут висеть определенное количество времени, мы не можем. Наша задача - уведомить людей и повесить его.

Богдан Аганин, представник КП Київдорсервіс:

- Желательно, если нет номерных знаков и мы не можем понять, чей автомобиль, то надо оставить под лобовым стеклом свой номер телефона или копию номерного знака, или просто от руки написать номерной знак!

Забрати свій автомобіль з майданчика тимчасового тримання власник може будь-коли. Проте доведеться компенсувати комунальникам затрати за переміщення, а це близько тисячі гривень. Якщо ж власник не знайдеться, то через півроку машину через суд визнають нічийною - продадуть, а кошти перерахують на потреби міста.