Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 березня 2015, 23:29 Суспільство
Черговий вибух в одеському волонтерському центрі
Черговий вибух в одеському волонтерському центрі

Триває низка вибухів в Одесі. Тепер підірвали приміщення чергового волонтерського центру. З моменту попереднього теракту минуло менше тижня. Вибухівку заклали поряд із газовою трубою. Від жертв і великих руйнувань урятувало те, що паливо не встигли підключити.

Волонтерський центр на вулиці Старопортофранківській вибухнув о пів на одинадцяту ночі. Двоповерховий житловий будинок у п'яти метрах від епіцентру здригнувся. 

Тамара Кліменко, свідок:

- Я уже спала. Вдруг это как бабахнет. И дым, и полетели куски. И, конечно, осколки. Так шандарахнуло, что ужас. И дыма было столько. Дыма было очень много.

Тетяна Єфімчук, свідок:

- Я думала, что машина взорвалась во дворе сначала. Потом выскочила сюда: все в дыму, оба окна, рамы открыты. Причем они были заклеены, закрыты на шпингалеты. И ни одного стекла. Вот это все стекла здесь в комнате.

Шибки повибивало в кількох оселях. Вагітну сестру Олега вибуховою хвилею викинуло в коридор. Утім, жінка отримала лише незначні подряпини. В квартирі на той момент було троє дітей, наймолодшому нещодавно виповнився рік.

Олег, свідок:

- Малой спал в кроватке, так как было поздно. Сестра спала головой сюда. И получается, ей на голову посыпалось. Она выбежала - все осколки были в голове.

Люди розповідають: як тільки дізналися, що під будинком відкривають волонтерський центр - пересунули дитячі ліжечка щонайдалі від вікон. Як виявилося - недарма. Вибухівку заклали біля бокового входу у центр, поряд із газовою трубою. На щастя, підключити газовід волонтери на встигли. Кажуть: тоді значних руйнувань та жертв було б не уникнути.

Микола Касюк, волонтер:

- Здание находилось под охраной милиции. Вот здесь была милиция. Даже несмотря на охрану милиции, удалось совершить вот такое. И очень странно совпало со вторым этапом АТО в Одессе, которым так грозился Наливайченко. Грозился, что будут новые задержания. Но, как видите, результата никакого нет.

У міліції підтверджують: центр дійсно охороняли. Проте, патруль злочинців недогледів.

Алла Марченко, прес-секретар ГУ МВС України в Одеській області:

- Не было оставлено, как ранее всегда было, что оставлялось взрывное устройство у порога, у дверей. В данном случае зашли со двора, с тыльной стороны здания, и оставили на подоконнике.

Потужність вибухового пристрою - шістсот грамів у тротиловому еквіваленті. Відкрито кримінальне провадження за статтею "тероризм". Слідство провадить Служба Безпеки України.