Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2015, 00:12 Суспільство
Президент України зустрів першу партію американських бронемашин
Президент України зустрів першу партію американських бронемашин

Леґендарні бронемашини на захисті українських вояків. В аеропорті Борисполі приземлився літак із першою партією американських автомобілів, які після встановлення бойових модулів вирушать у зону АТО. Військову допомогу від уряду США зустрічав особисто президент Петро Порошенко.

Від початку антитерористичної операції на Сході українські солдати відчували гостру нестачу техніки, яка б об'єднувала в собі захист від куль і високу мобільність. Вітчизняний оборонпром розробив і налагодив випуск військового транспорту. Разом із тим уряд США погодився надати української армії більше як дві сотні своїх уже леґендарних бронемашин.

Петро Порошенко, президент України:

- Вітчизняний військово-промисловий комплекс практично з коліс зараз у три зміни працює над забезпеченням ЗСУ. Проте наші ресурси залишаються обмеженими, і тому військово-технічна допомога, яку США надають зараз Україні разом з іншими країнами, є дуже вчасною і вкрай необхідною.

Американські Гамві стоять на озброєнні в понад 50 арміях світу. Цей позашляховик - універсальний, адже за 30 років від часу випуску першого зразка на базі цього панцерного авта інженери розробили понад два десятки модифікацій. Водії своїх радощів не приховують.

Анатолій, водій:

- Дизель, повний привід, коробка автомат. Дуже потужна машина. 6 клас броні. Дамо їй прізвисько з часом. Як вона себе проявить, так і дамо.

Вояки кажуть: порівнювати іноземну машину з вітчизняною зарано.

Анатолій, водій:

- Кугуар, Спартан - це машини, які тільки проходять обкатку у бойових діях. Є певний досвід керування Кугуаром, є певні недопрацювання, і їх треба доопрацьовувати. Машини трохи сирі, але це вже краще.

Аби американські автомобілі стали справжньою підтримкою для українських десантників, на транспортах установлять новітній вітчизняний бойовий модуль. Арсенал складатиметься з автоматичного гранатомета і великокаліберного кулемета, яким керуватимуть дистанційно. Тож найближчими днями леґендарні американські машини рушать на схід України - у зону АТО.