Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 березня 2015, 00:36 Суспільство
Небезпеки вітчизняного автостопу
Небезпеки вітчизняного автостопу

Небезпечний автостоп! На Київщині троє чоловіків грабували подорожніх. На околиці столиці вони підбирали людей, а на трасі, погрожуючи зброєю, забирали цінні речі.

- Да я не буду без адвоката вообще разговаривать, девушка!

Нині вони ведуть себе зухвало. Й не визнають вини. Проте саме цих трьох чоловіків - мешканців Бучі й Києва - підозрюють у 15 розбійних нападах. Вони грабували людей, яких начебто взялися підвезти.

- На трассах - Одесской, Житомирской.

Схема була досить простою - на виїзді зі столиці вони підбирали подорожніх, головно в вечірній час, уже на трасі зупиняли машину. 

Віталій Курись, в.о. керівника Києво-Святошинського РВ міліції:

- Погрожуючи застосування фізичного насильства, відбирали особисті речі, мобільні телефони, а потім просто висаджували просто серед дороги.

Їх вирахували, головно, за автомобілем - оцією сірою Шкодою. Її вони, до речі, орендували.

Віталій Курись, в.о. керівника Києво-Святошинського РВ міліції:

- За даними фактами порушено КП за ст. 187, особи, підозрювані в скоєні злочинів, затримані.

Їм загрожує від сімох до десятьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Правоохоронці ж звертаються до людей - не користуватися подорожнім незнайомим транспортом.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Одне з місць, де підбирали собі подорожніх зловмисники - це автостанція Дачна, початок траси Київ-Житомир, тут і дійсно є дуже багато людей, які намагаються дістатися інших пунктів автостопом. І альтернативи не бачать.

Дмитро їздить попутками вже не перший рік. Каже - діставатися машиною зручніше, ніж громадським транспортом.

Дмитро, мешканець м. Житомира:

- Очень плохое качество маршруток - там затягивает газ из двигателя в салон, сидеть неудобно, холодно, она как едет - амортизаторов нет, все трусится, поэтому лучше ехать попуткой, чем маршруткой.

А ось для Людмили головним чинником є ціна.

Людмила, мешканка м. Києва:

- Маршрутки дорогие, каждый зарабатывает на проезд, на бензин. Если на маршрутке мне приходится платить 90 грн, а проездом 50 грн - это разница есть.

Наші співрозмовники в небезпеці, пересуваючись автостопом, не опинялися. Кажуть - дивляться на водія, що зупиняється, якщо він та його машина пристойні, то чому боятися. Але в машину, де вже є люди, все одно сідати не ризикують.