Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 березня 2015, 01:27 Суспільство
Нових патрульних будуть навчати бразильському джиу-джитсу
Нових патрульних будуть навчати бразильському джиу-джитсу

Джиу-джитсу на сторожі самозахисту правоохоронців й нейтралізації злочинців! Професійні тренери запропонували навчати нову патрульну міліцію цьому єдиноборству. Його вже використовують полісмени й армійці багатьох країн. Зокрема, США та Ізраїлю.

Самооборона, що не залишає шансів нападникові. Навіть якщо ти опинився на землі. Навіть якщо не сильний фізично. Це бразильське джиу-джитсу.

- Захват, удушающее, восприятие атаки противника, погашение.

Аби застосувати ці прийоми, потрібно мислити.

Андре Нунес, майстер із бразильського джиу-джитсу:

- Для того, щоб провести результативну атаку, потрібна тактика - яка позиція буде кращою, який прийом застосувати, будь-які комбінації, ситуації. Тому працюють не лише м'язи, а й мозок.

Андре - бразилієць, що вже сорок років займається джиу-джитсу. У Києві днями провів семінар для охочих удосконалити бойову майстерність. Він викладає не тільки аматорам, а і полісменам із різних країн.

Андре Нунес, майстер із бразильського джиу-джитсу: 

- Я три роки тренував національну поліцію Іспанії, й один рік викладав для правоохоронців Португалії.

Саме джиу-джитсу вподобали агенти ЦРУ й Моссаду. Система цієї боротьби дозволяє не лише ефективно захищатися, але й затримувати та обеззброювати порушника без заподіяння йому травм. Ось так це виглядає в умовах реального життя! На кадрах нейтралізація наркодільців в Іспанії. А це відео зі Сполучених штатів. Так поліцейський на пляжі Каліфорнії затримує одразу двох хуліганів!

Віталій Рогожин, інструктор Академії бразильського джиу-джитсу:

- Бразильское джиу-джитсу ему очень сильно поможет не потеряться, упав на землю внизу, чтобы не паниковал, а смог провети какие-то действия. Также не имеет значения, если он сильнее, больше весом, это тоже не проблема.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Зараз я спробую - як воно бути в ролі злочинця, затримувати якого буде поліцейський, що володіє навичками джиу-джицу, нехай навіть це тендітна дівчина. У бандитів немає ніяких шансів.

Навчати джиу-джитсу тренери запропонували й вітчизняному Міністерству внутрішніх справ. Радник міністра особисто прийшов подивитися на тренування. Щоправда, спробувати прийоми не ризикнув.

Зорян Шкіряк, радник міністра внутрішніх справ України:

- Оскільки ми оновлюємо нашу міліцію, тепер уже поліцію, я не виключаю, що ми зможемо розпочати таку діяльність і в Україні, зокрема в патрульній поліції, принаймні пропозиція зроблена і я буду доводити її до міністра внутрішніх справ.