Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 березня 2015, 22:49 Суспільство
Якими будуть нові машини для нової поліції
Якими будуть нові машини для нової поліції

Новій поліції - дизайнерські автомобілі. У столиці стартувало голосування за краще маркування патрульної машини правоохоронців. На суд українців представлено шість варіантів. Та вже три з них набрали чималу кількість голосів.

Вони роблять світлини на тлі новеньких автомобілів правоохоронців й стоять у черзі, аби віддати свій голос. На Майдані Незалежності з самого ранку розпочалося "голосування симпатій". Українці допомагають Міністерству внутрішніх справ обрати краще маркування патрульних машин. Анатолій звернув увагу на цю машину.

Анатолий, учасник голосування:

- Британские патрульные машины так разукрашены... Потому он четко указывает на принадлежность к силовым структурам! А другие разукрашены какими-то непонятными цветами. А здесь еще наш герб, вот, я считаю - этот самый яркий.

Скринька поряд із цим варіантом поступово наповнюється. Дизайну машини, що за маркуванням схожий на патрульні автомобілі поліції Великої Британії, перехожі віддають свої голоси найбільше.

Роман, учасник голосування:

- Мне больше нравится в квадратик! Он больше европейский, Британия, Швеция, он больше импонирует.

Павло, учасник голосування:

- Вот один вариант напоминает почту, другой Россию. А этот такой вариант интересный, его сразу видно.

Вже за наповненням виборчих урн на Майдані можна впевнено сказати: українці визначили трійку найкращих. Це ось такий варіант з двома жовто-синіми смугами та гербом, такий і ось цей.

Павло Прядко, кореспондент:

- Проголосувати за один з шести варіантів може будь-хто, достатньо лише кинути папірець до урни, що встановлена біля кожного автомобіля.

Віддати свій голос можна ще й через інтернет.

Зорян Шкиряк, радник міністра внутрішніх справ України:

- Кожний охочий з сьомої ранку до 22 другої години вечора може обрати свою модель, проголосувати можна ще й на нашому офіційному сайті, а також на офіційній сторінці у Фейсбуку. Всі ми можемо переконатися, що брендування є добрими, вони несуть добро й надію.

Та українці впевнені - оформлення автомобіля не змінить самих правоохоронців. А тому мріють: аби з новим добрим дизайном з'явилися й такі самі працівники міліції.

Павло, учасник голосування:

- Хороших порядочных милиционеров, чтобы умели общаться, которые бы знали свои нормы и порядки, по которым работают, и не брали взяток.

Голосування закінчиться за тиждень, й його результати не будуть вирішальними. Про це на своїй сторінці пише міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

- Хочу отметить, что голосование носит консультативный характер и его результаты не станут окончательными, потому что, кроме чисто эстетического аспекта, есть еще нормативы и правила, которые должны быть соблюдены. Однако эксперты МВД обязательно учтут результаты голосования, как один из самых значимых факторов выбора.