Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 березня 2015, 21:04 Суспільство
Застрелився екс-губернатор Запоріжжя
Застрелився екс-губернатор Запоріжжя

Ще одне гучне самогубство. Впливовий політик Олександр Пеклушенко звів рахунки з життям. Його тіло з вогнепальним пораненням у шию виявили у власному будинку в Запоріжжі. Його тричі обирали народним депутатом від Партії реґіонів. Колишній посадовець був фігурантом кримінальної справи про розгін запорізького Майдану.

Сергій Вендін, кореспондент:

- Про загибель екс-губернатора Запорізької області Олександра Пеклушенка стало відомо близько першої години дня. Його тіло знайшли у цьому будинку у селищі Сонячному, неподалік Запоріжжя. Зараз за високим парканом співробітники міліції проводять слідчі дії. Місцеві мешканці кажуть про самогубство екс-посадовця.

- Он сам застрелился. Он сам говорил на майдане, что помрет с партбилетом. Наверно, напророчив собі.

Колишнього депутата знайшли з вогнепальним пораненням у шию. Самогубство - лише одна з версій, яку розглядають правоохоронці.

Олександр Вовкодав, керівник відділу ГУ МВС України у Запорізькій області:

- Попередня версія - самогубство. Однак для опрацювання усіх версій відомості про подію внесені до ЄРДР за ознаками ст.115 кк України.

Не надто вірять у те, що колишній парламентар вкоротив собі віку, запорізькі політологи.

Роман Пятигорець, політолог:

- Вопрос, связанный с его самоубийством. Я полностью отрицаю эту версию. Я думаю, или доведение до самоубийства, или сработала какая-то команда профессионалов, потому что он, в принципе, он был человек такой волевой, где-то даже дерзкий. Есть такое подозрение, что человек очень много знал. И, наверно, когда сейчас прокуратура начинает делать какие-то действия к экс-чиновникам - очень много смертей.

Олександр Пеклушенко був відомим політиком, членом Партії регіонів. Від 2011 до 2014 року очолював Запорізьку облдержадміністрацію, а до того його тричі обирали народним депутатом. Колишній посадовець був фігурантом кримінальної справи про розгін запорізького Майдану. Знайомі загиблого подейкують, що останнім часом Пеклушенко був у депресії. Також у нього загострилася хвороба серця. Екс-губернатор лікувався в обласному кардіологічному диспансері - востаннє його бачили там за кілька годин до смерті.