Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 березня 2015, 23:03 Суспільство
Невідомий замордував безпритульних псів у Києві
Невідомий замордував безпритульних псів у Києві

Мертвих собак знайшли волонтери на залізничній зупинці Борщагівській, у Києві. Одному псові хтось відтяв голову, інших - найімовірніше, отруїли. Місцеві твердять - за місяць там убито майже три десятки тварин.

- Кормила, вона упала, піна зо рта йшла, дригалася... Ну це ж отравлєніє...

Пані Тамара разом із іншими собаківницями знає тут кожне щеня. Більше як три тижні тому жінка на залізничній станції Борщагівській почала знаходити мертві тварини.

- Його отруїли 14 февраля, майже місяць лежить...

Віктор, мешканець м. Києва:

- Їх тут з 20, напевно, здохло, ми одного завезли в нашу клінінку Солом'янського району і зробили аналіз крові, в нас є довідочка, врач сказав, шо це епідемія якась.

А от Костянтин уже кілька діб шукає свого улюбленця.

Костянтин, мешканець м. Києва:

- І мою собачку хтось убив, видно, чи отравили, чи убили, бо я її треті сутки не бачу. Їх потравили це повбивали коло цього вот перона, там наших штук 5 було, я їх підкамлюю сам.

Нікому до мертвих і зниклих собак не було діла. Відреаґувати відповідні служби міста змусила новина волонтерів у соцмережах. Активісти звинуватили саме комунальників у знищенні тварин, адже 8-го березня знайшли 20 уже неживих псів.

Марина Никиточкина, керівник Всеукраїнського фонду захисту тварин:

- Кожен рік одна й та ж практика - шоб не займатись стерилізацією, не займатись будівництвом європритулку, шоб нічого не робити - провести місячник з благоустрою і таким чином порозкидати отруту і позбавитись тварин. Це швидкий дешевий спосіб.

Уже нині на станції працює екологічне управління. У різних кутках, обабіч колій, неподалік парканів вони знайшли сімох замордованих собак. Один пес - без голови, в іншого - сліди від пострілу. Водночас, інформацію про причетність до знищення чотирилапих саме комунальників називають абсурдом. 

Олена Сибілева, заступник керівника управління Київської міськдержадміністрації:

- Зачем это нужно? Я уверена - это не коммунальные службы, 100 процентов даю гарантию. Не может быть. Никакая машина не выезжала, все сотрудники не работали,  потому что был праздничный день, никакой машины в радиусе 15 км не было.

Скільки саме часу біля колій пролежали замучені тварини, з'ясувати складно. Також не беруться експерти говорити і про методи вбивства. 

- Скорее всего, будем заниматься. Конечно, все составляется, протокол осмотра, все фиксируем.

Мертві собаки з території станції правоохоронці пообіцяли прибрати і провести необхідні експертизи. Підсумки мають оприлюднити за кілька діб.