Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 березня 2015, 21:18 Суспільство
В Одесі підірвали житловий будинок
В Одесі підірвали житловий будинок

Черговий вибух - в Одесі. Саморобний пристрій, еквівалентний кілограму тротилу, спрацював о пів на першу ночі в цокольному приміщенні житлового будинку. Руйнувань зазнали кілька квартир. В одній із них, над епіцентром вибуху, провалилася підлога. В усій будівлі повибивало шибки. Уламки розбили чотири машини, припарковані у дворі.

Вибухнуло о пів на першу ночі у цокольному приміщенні житлового будинку на вулиці Коблевській. Просто поряд із будівлею, в якій подібний теракт стався 10 лютого. Якимось дивом ніхто з мешканців не постраждав. Пані Людмила розповідає: її родичка мало не загинула.

Людмила Смичковська, свідок:

- Только она вышла из кухни в полвторого или в полпервого. И тут услышала этот взрыв, выскочила.

Значних руйнувань зазнали кілька квартир. Понівечені також чотири машини, припарковані у дворі.

Юрій Островний, свідок:

- Вирвало двері, вони відлетілі аж на метрів 10, пробили машину. Даже в будинку напроти в дверях скло повилітало.

Правоохоронці кажуть: спрацював саморобний безоболонковий пристрій. Його потужність - близько кілограма в тротиловому еквіваленті. Подібні використовувались у минулих терактах, яких за останні кілька місяців в Одесі було близько 10. Проте новий вибух має відмінність.

Володимир Шаблієнко, керівник відділу ГУ МВС України в Одеській області:

- Если ранее взрывы совершались с закладкой  устройств у дверей или на поддоконниках. То в данном случае взрыв произошел непосредственно в помещении. Какам образом туда попало взрывное устройство - это нужно будет выяснять уже следствию.

Рвонуло у підвальному приміщенні. Воно знищено майже дощенту.

Ігор, свідок:

- Там офис, там не понятно из-за чего это. Сдавали - не сдавали его.

Після попереднього вибуху, який стався кілька тижнів тому, місцеві жителі стали дуже уважно ставитися до усього підозрілого. Пані Наталя каже: за добу до вибуху бачила біля будинку незнайомця. Впевнена - він причетний до інциденту.

Наталя, свідок:

- Он дошел до угла, остановился, резко развернулся, пошел в другую сторону, одну сигарету выкурил, другую. Я ему говорю: А что вы суетитесь? А он мне: а что, я должен отчитываться перед вами? Я говорю: Сейчас приедет милиция - отчитаетесь.

Наразі на місці вибуху працюють правоохоронці. Розпочали кримінальне провадження за фактом скоєння терористичного акту. Мінерів шукають.