Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2015, 22:50 Суспільство
Страйк у аеропорті "Бориспіль"
Страйк у аеропорті "Бориспіль"

Бунт на Державному Підприємстві "Зала офіційних делегацій". Колишні працівники організації прийшли страйкувати під її стіни - мовляв, їх незаконно звільнили. На протест підбили і колег, що нині при посаді. Втім, зголосилися проігнорувати роботу лише декілька людей з-поміж 120.

Їх тут - півсотні. Це - головно колишні співробітники Зали офіційних делегацій аеропорту Бориспіль. Люди, яких скоротили. Як вони запевняють - незаконно. 

- Може, і повинно було скорочувати, але ж не таким чином.

Організатор цього заходу - профспілка підприємства. Щоправда, створили тільки у вересні 2014-го. Її члени стали опиратися реформам нового керівництва.

Олена Бебешко, голова страйкового комітету:

- Покажите штатный розпис, новую структуру и выполняйте, есть профсоюз - погоджуйте, пожалуйста, люди готовы рассмотреть, готовы пойти за свой счет. На данный момент у нас происходит страйк, люди не выходят на работу.

Більшість страйкувальників - звільнені з роботи. Та були й кілька чинних працівників. Чому протестують вони - пояснити не змогли.

Лариса Задорожна, диспетчер Зали офіційних делегацій:

- Є новий штатний розклад, мені запропонували посаду заступника начальника зміни, ми працюємо, морально обстановка важка.

Зате активно підтримали страйк невідомі люди в камуфляжі та балаклавах. Назвалися Батальйонним братством. Щоправда, серед добровольців про них ніхто не чув.

Роман, представник батальйонного братства:

- Я вас запевняю - підійдуть ще наші хлопці, ми заблокуємо роботу терміналу, і тоді тут буде все керівництво.

Представник керівництва до протестувальників вийшов. Пояснив - людей скорочували, бо в рази зменшилося завантаження підприємства.

Геннадій Присяжнюк, заступник керівника Державного підприємства Зала офіційних делегацій:

- Падіння пасажиропотоку склало понад 2,2 рази, ця цифра збільшиться до 2,5 рази, у зв'язку з цим підприємство не в змозі утримувати персонал, який не забезпечений роботою, виплачувати йому зп. Скорочення - вимушена дія для забезпечення ЗП працюючих на ньому працівників.

Скорочення відбулися за законодавством, тож усіх незгодних запросили обстоювати свою правоту в суді. Досі із півсотні звільнених туди звернулися тільки восьмеро. Переважна ж більшість працівників підприємства, а це більше сотні людей, протест не підтримали. Натомість скаржаться на агресію з боку незадоволених колег. 

- Видимо, мы уже не люди для них, я не знаю, почему такая реакция, неадекватная, неадекватная реакция.