Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2015, 00:06 Суспільство
Харків прощається з жертвами теракту
Харків прощається з жертвами теракту

Зросла кількість жертв недільного теракту в Харкові. Дві доби лікарі боролися за життя 18-річного студента Миколи Мельничука. Та зазнані травми виявилися несумісними з життям. Юнак став четвертим загиблим унаслідок вибуху протипіхотної міни під час мирної демонстрації. І сьогодні ж харківська міліція прощалася з підполковником Вадимом Рибальченком.

Студентові-першокурсникові Миколі Мельничукові було 18. Після вибуху він прожив півтори доби. У реанімації лікарні невідкладної допомоги, в украй тяжкому стані.

Світлана Горбунова-Рубан, заступник Харківського міського голови:

- Сегодня в 5 утра скончался 18-летний парень, с ранением брюшной полости. То, о чем я вам рассказывала ранее. Что он находился в критическом состоянии. Боролись за его жизнь, как могли. Но, к сожалению, те ранения, которые он получил, они несовместимы с жизнью. Восстановить что-либо, функции его организма не представилось возможным.

Серед постраждалих унаслідок вибуху - п'ятеро неповнолітніх. Серед них був і 15-річний Данило Дідик. Швидка забрала його живим, проте в лікарні він помер.

Світлана Проценко, директорка школи №11 м. Харкова: 

- Був дуже світлою дитиною, емоційною, як будь-який хлопчик у такому віці, може, іноді занадто емоціною дитиною. Дуже любив і добре знав німецьку мову, бо збирався навчатися по закінченню школи, продовжувати своє навчання в Німеччині.

Сьогодні ж із колегою прощалися харківські правоохоронці. Вадим Рибальченко - з Первомайського райвідділку міліції - був серед тих, хто дбав про безпеку учасників мітингу. Міна вибухнула за кілька метрів від нього.

Олександр Гайворонський, керівник Первомайського РВ міліції:

- Он оперативник до мозга костей. Он никогда не щадил себя, что касается интересов службы. Во время шествия он был привлечен к охране общественного порядка. Была сформирована группа, согласно наказу. И он входил в состав этой группы. Даже больше могу сказать: он одним из первых, когда составлялся список, кто поедет на охрану общественного порядка - он одним из первых вызвался.

Загиблого підполковника поховають у середу на батьківщині - у Лозівському районі. А і'мя Вадима Рибальченка стане 58-м біля підніжжя пам'ятника харківським міліціянтам, які загинули, виконуючи службові обов'язки. Тим часом теракт розслідує Служба безпеки України, та нових даних про перебіг слідства поки нема.