Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 лютого 2015, 23:48 Суспільство
У Гостомелі надзвичайники провели учбову тривогу
У Гостомелі надзвичайники провели учбову тривогу

Небезпека з неба та надзвичайна ситуація. На склозаводі на Київщині вдень пролунала повітряна тривога. Кілька сотень працівників за лічені хвилин покинули робочі місця й сховалися в укритті. Відтепер такі навчання проводять рятувальники на підприємствах країни. Таким чином допомагають українцям не панікувати, а діяти чітко та злагоджено у разі загрози для життя.

Сирена лунає на увесь Гостомель. Працівники місцевого склозаводу поспішають до спеціального укриття. Треба якнайшвидше тут розміститися та зачинити двері. У цьому приміщенні можуть одночасно перебувати триста людей. Тут є питна вода, вентиляція у робочому стані, та й зв'язок зі світом - не втрачений.

Дмитро Підгурний, керівник управління ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- Надійшов сигнал повітряної тривоги про можливі удари з неба, спрацювали сирена, керівники усіх цехів провели своїх людей до укриття. Тут ми подивилися роботу зв'язку в цих укриттях, він є, з оперативними службами.

- Це кімната зв'язку, що відповідає за зв'язок із зовнішнім світом. Якщо виникає пожежа, то ми викликаєм рятувальників, якщо є жертви, то швидку, а якщо диверсії, то СБУ чи прокуратуру.

Кілька хвилин на інструктаж, головне - як правильно використовувати протигаз.

- Необхідно звертати увагу, щоб маска була, цілісність самої маски й справність коробки, щоб не було ржавчини й механічних пошкоджень.

У цей момент один із працівників оглядає територію підприємства. Все спокійно, але є постраждалий, йому надають допомогу. Поранення не страшні.

- Кровотеча в нього, кровотеча плеча. Зараз я накладю жгут, щоб зупинити її й щоб не виник шоковий стан.

Постраждалий радіє: це всього лише навчання й травми не справжні. Інші ж впевненні: у разі реальної небезпеки - знайдуть в собі сили зробити все правильно.

Галина, співробітниця склозаводу:

- Если действительно придется таким заниматься, то люди уже будут знать, что и куда делать. Кто за что отвечает, последовательность!

Надзвичайники запевняють: такі навчання відбуваються усією Україною. Тільки на Київщині працівники понад шістдесяти тисяч підприємств навчаються, як допомогти колезі й врятувати власне життя.