Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 лютого 2015, 21:41 Суспільство
Скандал в аеропорті Бориспіль
Скандал в аеропорті Бориспіль

Скандал довкола зали офіційних делегацій аеропорту Бориспіль. Працівники погрожують страйком, бо не погоджуються з реорганізацією державного підприємства. Та виявляється, деякі члени колективу винні державі гроші. Тож на думку керівництва, всі скарги пов'язані саме з небажанням повертати в бюджет 4 мільйони гривень.

Конфлікт між деякими працівниками й новим керівництвом державного підприємства виник наприкінці минулого року. Адміністрація намагалася оптимізувати роботу Зали офіційних делегацій, штат якої був непомірно роздутий. Кожен зі 173 співробітників не обслуговував і двох десятків людей за місяць! Не заперечують цього й самі працівники.

Тетяна Верна, співробітник Державного підприємства Зала офіційних делегацій:

- Штат набирався 5 років назад, 6 років назад, пасажиропоток впав, дійсно, і Крим вже не наш, і на Донбас не літають літаки, переважна більшість у нас тільки за кордон, тоді було людей недостатньо, зараз да - надлишок є, але якщо оптимізувати адміністративні витрати, давайте будемо оптимізувати.

Для боротьби з ініціативами нового керівництва працівники нашвидкуруч, лише восени, створили профспілки. Люди обурені. Проте, мовчать про фінансову складову. Ще за колишнього президента Януковича співробітники підприємства набрали позик - аж на 17 мільйонів гривень. Чотири - не повернули досі! Ба більше - кажуть, що й не збираються.

Наталя Момот, співробітник Державного підприємства Зала офіційних делегацій:

- 40 человек уволили, практически у всех были эти ссуды, но как я теперь могу возвращать эти деньги, если меня уволили, по колдолговору, который сейчас существует на предприятиии, нового еще нет.

Новий колективний договір мають підписувати незабаром. Відтак, погрози деяких працівників керівництво називає звичайним шантажем. І пояснює небажанням повертати державні гроші.

Генадій Присяжнюк, заступник керівника Державного підприємства Зала офіційних делегацій:

- На сьогодні з урахуванням повернення за січень кількість позик залишена непогашеною 2 млн 800 тис грн, з них десь 600 тисяч - прострочені платежі цих позик. Вимог щодо термінового повернення, погашення цих позик ніхто не ставить, інша справа, що деякі відмовляються працівники це робити, в тому числі звільнені.

Тому питання будуть вирішувати у законній площині - підуть до суду.