Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 лютого 2015, 12:52 Суспільство
Інструкція по самозахисту від поліції Лос-Анжелеса
Інструкція по самозахисту від поліції Лос-Анжелеса

Вижити у стрілянині! Напади навіжених стрільців у Сполучених Штатах уже стали сумною буденністю. Тому поліція Лос-Анджелеса підготувала спеціальну відео-інструкцію, як врятуватися в такій надзвичайній ситуації. Автори кажуть - зробили ролики максимально реалістичним, щоби, впливаючи на емоції глядачів, допомогти їм краще запам'ятати поради.

Перша і головна порада - насамперед під час стрільби необхідно сховатися від убивці та втекти. Її, зокрема, ілюструє ролик зі стріляниною в торговельному центрі. Відвідувачам моллу вдається вибігти на вулицю. Знешкоджувати злочинця вже прибули озброєні поліцейські.

У безвихідній ситуації автори відео-інструкції радять спробувати нейтралізувати злочинця підручними засобами. До прикладу - збройний конфлікт в офісі. У працівника виникає суперечка з керівницею і він розстрілює жінку, а потім відкриває вогонь і в інших співробітників. Стрільця знешкоджує його колега за допомоги вогнегасника.

Навіжений вбивця ходить по школі та стріляє в усіх, кого зустріне на шляху. Коли приїжджає поліція, він накладає на себе руки. І така ситуація, на жаль, типова - констатують спеціалісти. Вони ж рекомендують - не намагайтеся самотужки вгамувати злочинця. І під час спроби допомогти постраждалим - у жодному разі не наражайте себе на небезпеку.