Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 січня 2015, 00:05 Суспільство
У Черкасах підліток врятував людей з крижаної води
У Черкасах підліток врятував людей з крижаної води

16-річного рятівника нагородили в Черкасах. Він витяг із крижаної води двох людей. Якби юний герой не став випадковим свідком пригоди, історія могла б закінчитися трагічно.

Прогулянка поблизу Дніпра закінчилася порятунком потопальників. 16-річний містянин помітив у воді двох людей. Без роздумів кинувся на допомогу.

Максим Капура, рятівник:

- Мальчик просил о помощи, кричал, что ничего не чувствует, я сказал - сейчас подойду. Взял палку, подошел к нему, его я вытянул, а мужчина был слишком тяжелый, я сам не смог его вытащить, подошел еще другой мужчина, кинул веревку, то вместе вытащили.

Коли на місце пригоди приїхали рятувальники - всі учасники крижаної пригоди вже були на березі. Кажуть - коли б не Максим, той день міг закінчитися трагедією.

Андрій Хижняк, керівник Черкаського МВ Держслужби з надзвичайних ситуацій:

- Самотужки вони вже не могли вибратись, і якби не Максим, то це закінчилось фатально. Максима дії я оцінюю як професілнальні, це дійсно рятувальник, який не розгубився в такому випадку і допоміг.

Урятовані нині почуваються добре. Мати одного з них навіть не знає, як дякувати хлопцеві за життя сина. Каже - дитина згадує, що Максим увесь час підтримував, аж поки вибралися на берег.

Дарина Іванова, мати врятованого хлопчика:

- Руки и ноги у него настолько замерзли, что он уже не мог ими двигать, и он постоянно говорит - малой, держись. Слава богу, что у нас существуют такие люди, дети, которые в сложную минуту, рискуя своей жизнью, помогают другим, спасибо этому парню, Максиму.

Студенти черкаського медичного коледжу стоячи зустрічають товариша. Тут хлопець навчається на фармацевта.

Карина Ліфер, викладач Черкаського медичного коледжу:

- Ми дуже горді і раді, що в нас є такий хлопчик, який може допомогти в скрутну годину, і така відповідальна дитина.

За сміливий вчинок хлопець здобув грамоту та фотоапарата від надзвичайників. Максима Капура також мають намір номінувати на премію "Герой-рятівник року". Та студент каже - подяка зайва, на його місці так мав би вчинити кожен. Героєм себе не вважає.

- Как и раньше, обычным человеком, как все.