Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 січня 2015, 23:41 Суспільство
В Одесі затримали озброєних терористів
В Одесі затримали озброєних терористів

Банду озброєних злочинців затримали в Одесі. Громадян Молдови підозрюють у причетності до кількох вибухів на території міста й області. У їхньому автомобілі знайшли 2 кілограми пластиду та електричні детонатори. У кишені кожного з чоловіків виявили по гранаті. Чимало зброї та наркотиків знайшли й у будинку, де мешкали злочинці.

До затримання банди одеські правоохоронці готувалися заздалегідь. Автомобіль із підозрюваними зупинили просто на вулиці, поруч із базаром "Малиновським".

Денис, продавець:

- Вышли посмотреть, увидели, что люди в масках, в военной форме в масках, была полностью оцеплена эта территория.

Коли торгівці зрозуміли, що відбувається, не на жарт перелякалися.

- Не эвакуировали вообще никого.

Дмитро, продавець:

- Полно людей. Если они там вооруженные, никого не пускают, заберите и увозите, допрашивайте. Зачем это нам на рынке нужно? Столько людей.

Обшук трьох затриманих та їхнього авта тривав понад п'ять годин. В іномарці знайшли два кілограми пластиду в банках. Детонатори до них зберігали в окремому поліетиленовому пакеті.

- О-па-па. Внимание, где понятые? Понятые, взгляните! Электродетонаторы ДП, вот, видите, с проводами, вот гильза металлического цвета.

Окрім того, в машині виявили пристрої для здійснення дистанційних вибухів і пакети з наркотиками. У кишенях злочинців знайшли по гранаті. Дві РГД та Ф1.

- В кармане выявлено вот это, с тем же, что и в банках. Граната и запал.

У будинку, де мешкали підозрювані, також знайшли зброю. Два пістолети, один із яких - із глушником. Правоохоронці кажуть: банда скоювала замовні вбивства, влаштовувала вибухи й викрадала людей на території Придністров'я та Молдови. Та останнім часом працювала на Одещині.

Дмитро Головин, заступник керівника ГУ МВС України в Одеській області:

- Была задержана группа иностранных граждан, которая обоснованно подозревается в совершении ряда взрывов и особо тяжких преступлений, совершенных на территории Одессы и Одесской области.

Нині міліція перевіряє підозрюваних на причетність до кількох тяжких злочинів і вивчає, звідки вони брали зброю.