Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 січня 2015, 23:47 Суспільство
Патрульна служба України розпочала підготовку
Патрульна служба України розпочала підготовку

Хочеш до нової патрульної служби - мерщій подавай анкету. Набір на навчання  вже розпочався. А разом з ним стартувала і перша реформа структури МВС. Яким має бути патрульний-поліцейський майбутнього?

Українці запам'ятають їх такими. Незабаром такі працівники ДАІ залишаться лише в народній пам'яті. Бо ж інспекцію ліквідують. Так само як і МРЕВ. В Україні стартувала перша  реформа в системі МВС. Почалася вона з Києва. На навчання до нової патрульної служби вже почали набирати кандидатів.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Якщо вам від 21 до 35 років, ви амбіційний, маєте водійське посвідчення та не маєте судимості - тоді нова поліція чекає на вас, аби потрапити на тестування, достатньо заповнити анкету.

Для початку все, що треба - це прийти до центру реєстрації кандидатів на вулицю Володимирську, 57. При собі слід мати паспорта, ідентифікаційного кода та заповнити анкету. Триватиме набір кандидатів до шостого лютого.

- Даю анкету, вона каже - все, дуже вам дякую, ми вам обов'язково зателефонуємо.

Однак це - лише початок відбору. Далі на кандидатів чекає безліч тестів. Перевірятимуть як здатність логічно мислити, так і психологічну стабільність.

Ека Згуладзе, перший заступник міністра внутрішніх справ України:

- И это очень важная фаза - ценности, может ли он работатьь в команде, и амбиции, мы ищем людей, которые хотят расти.

Після того, як кандидат пройде всі тести, його зарахують на курси. Вчитимуться майбутні поліцейські три місяці. При цьому щотижня складатимуть іспити, і в разі незадовільних результатів їх відрахують. Якщо ж майбутні патрульні пройдуть під час навчання всі кола пекла й протримаються  до випуску - на них чекатиме справжній рай - обіцяють у МВС.

Ека Згуладзе, перший заступник міністра внутрішніх справ України:

- Что мы предлагаем - принципиально новую систему правопорядка, новые правила, новые процедуры. Стипендию во время учебы, престижную стабильную работу, зарплату от шести до восьми, новую форму, новый автомобиль.

Окрім вигод, патрульним додасться і роботи.

Ека Згуладзе, перший заступник міністра внутрішніх справ України:

- Первое - патрульная служба не стоит, она патрулирует 24 часа, патрульная служба будет состоять из патрулей в машинах, которые будут патрулировать свои квадраты, а также пешие патрули, их главная задача - работать с людьми и решать проблемы на местах.

Українському бюджетові, кажуть у МВС, ця реформа коштуватиме копійки.

Ека Згуладзе, перший заступник міністра внутрішніх справ України:

- Кроме зарплат и базовых расходов бюджет Украины не будет на себя это брать, нам повезло, у нас есть друзья, которые готовы помочь, Соединненные штаты Америки - будут главным донором.

До нової патрульної служби в Києві планують набрати дві тисячі людей. Вони почнуть працювати вже в липні. А от що буде з колишніми працівниками ДАІ та МРЕВ, яким більше 36 років, поки невідомо.