Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 січня 2015, 23:03 Суспільство
Генпрокурор Ярема поспілкувався з журналістами
Генпрокурор Ярема поспілкувався з журналістами

Недоліки майбутньої прокурорської реформи, стан розслідування майданівських справ і готовність залишити крісло високопосадовця. Сьогодні Генеральний прокурор України Віталій Ярема відповідав на запитання журналістів.

Злочинці при погонах. Генпрокурор не приховує - і серед його підлеглих є нечисті на руку. Днями на Київщині затримали групу осіб, які за закриття кримінального провадження вимагали від підприємця хабара, а точніше - земельної ділянки. Очолював банду прокурор Обухівського району.

Віталій Ярема, генеральний прокурор України:

- Проводились оперативні заходи, які задокументували діяльність цього прокурора, і відбулася реалізація цих матеріалів. Справа розслідується, вирішується рішення щодо обрання міри запобіжного заходу.

Не стоїть на місці і розслідування так званих "майданівських справ", які налічують приблизно 700 кримінальних проваджень. За словами Віталія Яреми, його відомство вже передало до суду звинувачення проти колишніх бійців Беркуту, яких підозрюють у вбивствах 39 активістів.

Віталій Ярема, генеральний прокурор України:

- Збільшена кількість слідчих, проведено дуже багато оперативно-розшукових заходів. Залучили велику кількість оперативників служби безпеки і органів внутрішніх справ.

Говорив і про люстрацію. Вже звільнили майже 2,5 тисячі працівників прокуратури. Та скоротити потрібно ще таку саму кількість посадовців. Окрім звільнень, планують реформувати і саму структуру прокуратури. Не оминув і можливості своєї відставки.

Віталій Ярема, генеральний прокурор України:

- Хочу сказати, що я цього не боюся, я знаю, що знаходжусь на цій посаді тимчасово, і хочу сказати, що я стараюся виконувати чесно свої службові обов'язки. Я готовий іти в ВР, звітувати про ту роботу, яку сьогодні проводить ГПУ.

Він також зауважив, що підозри на його адресу необґрунтовані. За словами Яреми, конфлікт між ним та народними депутатами виник після того, як парламентарі намагалися втрутитися в процес розслідування справ Генпрокуратури, і він нагадав їм про це. Але якщо депутати проголосують за його звільнення з посади, не сперечатиметься.