Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 грудня 2014, 22:03 Суспільство
Черкаські зоозахисники б'ють на сполох
Черкаські зоозахисники б'ють на сполох

Морив собаку голодом, аби її не вигулювати. Таке коїв мешканець Черкас. Зоозахисники обурюються - покарати кривдників тварин майже нереально. А щомісяця фіксують по кілька випадків жорстокого поводження з чотирилапими.

Ще тиждень тому цей пес міг би стати експонатом для лекцій студентів-ветеринарів. Був скелет, обтягнутий шкірою, згадують зоозахисники.

Андрій Мілевський, волонтер:

- В ужаснейшем состоянии, худая, истощенная собака была, в 2 раза худее, чем выглядит сейчас, собака хорошая, отличная, молодая, прекрасный характер, контактная.

Навіщо так мордував собаку - господар зізнався. Сказав - не годував, щоб пес не гидив. На сполох ударила сусідка, яка більше не могла спостерігати, як мучиться тварина.

Дарина Лук'янова, мешканка м. Черкас:

- Она к нему радостная, хозяин, даже если б она убежала, как он говорил, то она б вернулась домой, потому что знает, что это ее дом. Он сказал - ну все, ты меня объела, иди кого-то другого объедай.

Такі випадки, зазначають зоозахисники, не поодинокі. Надходить по кілька дзвінків на місяць щодо жорстокого поводження з тваринами, втім, протидіяти цьому неможливо.

Леся Матвеєва, зоозахисниця:

- Те, що лякає нас найбільше - немає в принципі ніякого покарання, існує закон про жорстоке поводження із тваринами, але на практиці його примінити майже неможливо.

Якщо не карати за таке безжальне ставлення - будуть страшні наслідки в майбутньому. Психологи кажуть - мешканці, котрі немилосердні з тваринами, з часом заподіюватимуть шкоду й людям.

Любов Жеребньова, психолог:

- Має засуджуватись і не бути безкарною, тому що безкарність, вона якраз і продукує у агресивної особистості відчуття того, що вона немає чітких меж усвідомлення між тим, що може собі дозволити робити і чого однозначноне повинна дозволяти.

Тепер врятований пес вчиться наново вірити людям. Наступного разу з господарями йому пощастить більше - про це вже подбають зоозахисники.