Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 грудня 2014, 22:33 Суспільство
Як запобігти тиснявам взимку
Як запобігти тиснявам взимку

Пережити зиму без тисняв можливо! У цьому переконують столичні комунальники, й на період хуртовин знову запроваджують принцип паркування по парних і непарних днях.

Пересуватися машиною центром столиці завжди проблематично, а про швидку їзду взимку годі й казати. Олександр - шофер автобуса, йому чи не щодня доводиться возити туристів вузькими вулицями Києва. Каже - водії ставлять машини недбало.

Олександр, водій:

- Всі автобусніки матюкають легковиків, легкових машин, бо вони паркуються як-небудь, як хочуть. Привіз дітей в музей, і мені нема де стати.

Ситуація з вільним проїздом у центрі столиці стає критичною, коли випадає сніг. У Київтранспарксервісі переконують - проблему з чищенням доріг взимку допоможуть владнати дорожні знаки.

Андрій Воробйов, в.о. керівника Київтранспарксервісу:

- У нас встановлені на вулицях знаки про парне-непарне паркування. Вони зараз стоять зачохлені, і як тільки, скажімо, так ускладнюються погодні умови до того рівня, коли треба застосовувати парне чи непарне паркування, для звільнення від транспорту того чи того боку вуличної мережі, от тоді ці знаки розчохлюються і виходить комунальна техніка на прибирання.

Саме ці дороговкази й попереджають водіїв, де цього дня можна залишати машину, а де - ні.

Максим Площинський, заступник керівника відділу Київтранспарксервісу:

- По парних днях заборонене паркування, тобто автовласники повинні паркувати свої автомобілі на одній стороні, тобто де вказано.

Таку систему паркування запровадять лише тоді, коли в Києві випаде не менше 25 сантиметрів снігу. Та як показує практика, не всі водії дотримуються цих правил. Тому нерідко автовласники стають жертвами власного нахабства, адже самотужки виїхати з кучугур вже не можуть.

Володимир Олександров, заступник командира Київської муніципальної служби порятунку:

- Пока приедет эвакуатор, пока спасатели смогут извлечь автомобиль из сугроба, откопать, погрузить так, чтобы не повредить автомобиль. На это тратятся большие ресурсы и финансовые, и большие временные ресурсы.

Та водії кажуть - непоодинокі випадки, коли самі можуть провчити своїх недбалих колег.

Юрій, водій:

- Такие есть, такие, я думаю, и страдают. У них и зеркала страдают, и машины страдают, но и они учатся, я думаю, со временем...

Принцип паркування по днях вже запроваджений на восьми найзавантаженіших вулицях у центрі столиці. Тож щоб комунальники мали змогу вчасно прибирати дороги від снігу, водіям слід дослухатися до прогнозу погоди й уважно дивитися на знаки.