Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 грудня 2014, 23:05 Суспільство
Кияни проти багатоповерхівки впритул до Зоопарка
Кияни проти багатоповерхівки впритул до Зоопарка

Поряд із зоопарком. У столиці черговий будівельний скандал. За кілька метрів від паркану звіринця зводять 25-поверхову офісно-житлову споруду. Мають завершити наступного року. Втім, проти громадські активісти. Вони пікетували будівництво й вимагали дозвільних  документів, бо знають точно - зведення загрожує зоопарку.

Вони проти спорудження. Активісти в масках звірів із промовистими плакатами демонструють ставлення мешканців самого зоопарку до сусідства з майбутнім  25-поверховим будинком.

Сергій, громадський активіст:

- Такі будівництва повинні бути в інших містах. Це майже центр міста, важливе місце, куди приходять діти з батьками в зоопарк, я сам народився, виріс у Києві, тут бував, я вважаю, що воно заважає.

Роботи біля зоопарку забудовник навіть не відгородив, паркан звіринця є стіною для вагончиків, а з величезного крана може будь-якої миті впасти щось важке на вольєри.

- Стена - это забор зоопарка, там находятся вольеры, стрела крана, когда разворачивается в сторону зоопарка, она пугает животных.

Та найбільше людей турбує майбутнє зоопарку.

Анна Квітницька, член громадської ради Київського зоопарку:

- 25 этажей, здесь поселятся люди, и начнуть рассказывать, что животные кричат, дурно пахнет, антисанитария и тому подобное. Это одна из возможностей тихой сапой захватывать територию зоопрака - говорить о том, что зоопарк мешает в черте города, его нужно вынести за черту, это уже...

На підтвердження незаконності забудови активісти демонструють договори оренди на землю. Начебто їхній термін збіг ще торік у серпні.

Віктор, громадський активіст:

- Срок уже больше чем год он истек, на право пользования коммунальной землей, в данном случае, я полагаю, что это земля коммунальная, то есть машины не должны быть.

Виконувач робіт на оренду землі дозволів не показав, але підтверджує: архітектурна інспекція дала добро на зведення 25-поверхівки торік у липні.

Анатолій В'язмікін, виконроб:

- Он имеет право здесь строить, вот здесь, дом, видите - Шулявская 32, объект строительный, лицензия, кому выдан, все. Когда заходили сюда на площадку, были здесь и прокуратура, и все всем показали, документы тоже, начали: незаконно, тоже показали, рассказали.

Активістам цих документів замало, вони кажуть, що й надалі пікетуватимуть багатоповерхівку, а також чекають роз'яснень від столичної адміністрації. Щоб там запевнили - зоопарку забудова не загрожує.

- Заморозить надо на этапе строительство, что было не 25, а 8, на данный  момент, если техническое решение - пусть строят стену оградительную, чтоб обеспечить нормальное существование животных.