Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 листопада 2014, 22:58 Суспільство
Рівненські зоозахисники вимагають від міліції активних дій
Рівненські зоозахисники вимагають від міліції активних дій

Проти бездіяльності міліції виступали зоозахисники в Рівному. Терпець їм урвався після жорстокого вбивства десятьох цуценят. Їх живцем спалили в недобудові. Активісти кажуть - вони неодноразово повідомляли правоохоронцям імена тих, кого підозрюють у догхантерстві. Втім, жодного злочинця досі не покарали. А тварин у місті знищують і далі.

Десятьох цуценят живцем спалили в недобудованому дитячому садочку на вулиці Коновальця. Мертвих тварин знайшла волонтерка, коли принесла їжу для їхньої матері.

Юлія Горбань, волонтерка:

- Їх було десять цуценят, доволі гарненькі, хороші. Тут вони навряд чи комусь заважали.

У міліції розпочали кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами. Втім, занепокоєні безрезультатністю попередніх розслідувань, зоозахисники вийшли на протест.

Алла Лосик, зоозахисниця:

- Ми самі почали встановлювати підозрюваних осіб, тому що, вибачте, але це відверто: міліція жодних дій по встановленню осіб злочинців не провела. В нас є підозрюваний, і він не один - їх є група.

Інформацію зоозахисників у міліції пообіцяли перевірити.

Руслан Мельник, керівник Рівненського МВ міліції:

- В межах кримінального провадження є ряд версій щодо перевірки їх і встановлення даної особи. Санкція 299 передбачає 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або ж позбавлення волі строком на шість місяців.

Також правоохоронці повідомили - з чотирнадцяти кримінальних проваджень у нинішньому році одне передали до суду з обвинувальним висновком. Водночас співробітники міліції кажуть - у них багато звернень містян, які постраждали від безпритульних тварин.

Руслан Мельник, керівник Рівненського МВ міліції:

- За цей рік надійшло 46 звернень жителів міста Рівне аналогічно зі скаргами щодо безпритульних собак.

Дарина Мельничук, протестувальниця:

- Можливо, там когось і злякала тварина, але ж ми не можемо їх контролювати так само. Тож не вкусила нічого, ніякої шкоди не завдала. Так само треба дивитись за дітьми. Не вдаватись до жорстокості - це вже крайнощі.

Останній засуджений за жорстоке поводження з тваринами - п'ятдесятитрирічний мешканець Здолбунова. Він дві години кастрюлею по голові вбивав ротвейлера, потім здер з пса шкуру й покликав сусідів на шашлик. За це заплатив штраф - 510 гривень.