Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 листопада 2014, 22:00 Суспільство
У Вінниці творчо агітують за безпеку руху
У Вінниці творчо агітують за безпеку руху

Перфоменсом по аваріях. У Вінниці на розмітці посеред центральної вулиці водіїв і пішоходів вражали лампадками, пляшками від горілки та сотнею пар взуття. Саме стільки людей з початку року загинули в ДТП на дорогах області.

Це одна з найлюдніших вулиць міста. І поки водії дивуються побаченому, інспектори розкладають взуття уздовж  розподільчої смуги…

Взуття посеред дороги - не розвага. Кількість пар, зазначають правоохоронці, символізує сумну статистику жертв ДТП на Вінничині. З початку року в аваріях загинуло вже більше сотні людей.

Олексій Заверуха, старший інспектор УДАІ у Вінницькій області:

- З початку року в нас загинуло вже 122 людини. Пляшки позначають те, що за участю сталося 9 ДТП з загиблими, учасники ДТП в яких були водії в нетверезому стані.

До ініціативи автоінспекторів долучилися представники Червоного Хреста. На узбіччі лікарі влаштовують для перехожих курси надання першої медичної допомоги постраждалим.

- Ви долонею лоб фіксіруєте, а от два пальця у вас просто прижимають ніс…

- Отак?

- Да. А друга рука у вас підтримує низ щелепи…

Ангеліна Семенюк, мешканка м. Вінниці:

- Я - водій. Так шо в любий момент в мене може виникнути необхідність допомогти людині. Тому я повинна вдосконалюватися.

Правоохоронці зазначають - у більшості ДТП речі та взуття постраждалих розлітаються на десятки метрів. Тож інспектори сподіваються, що після нинішнього перфоменсу водії та пішоходи дбатимуть про власну безпеку.