Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 листопада 2014, 20:49 Суспільство
У Кривому Розі затримали особливо небезпечну банду
У Кривому Розі затримали особливо небезпечну банду

Злочинне угруповання, що скоювало особливо тяжкі злочини, нейтралізували на Дніпропетровщині. Озброєні молодики приїхали до Київської області й захопили бізнесмена. Відпустили за викуп. В інших регіонах України теж викрадали людей і грабували. Про спецоперацію, під час якої один із ватажків ледь не підірвав себе та правоохоронців, дивіться в ексклюзивному матеріалі.

Операцію із затримання шістьох бандитів, що оселилися у криворізькому отелі "Дружба", столичні УБОЗівці та місцева міліція провели вранці. Правоохоронці розповідають - злочинці намагалися захищатися. Під час штурму дивом не сталося вибуху.

Андрій Гречух, керівник Криворізького МУ міліції:

- Один из преступников оказывал сопротивление, при этом хотел использовать гранату Ф-1.

Ризикуючи власним життям, спецпризначенці та бійці батальйону "Кривбас" обеззброїли зухвальця. Це унікальне відео. Оперативник міцно тримає гранату без чеки і прямує до автівки, щоб у безлюдному місці її підірвати.

За кілька днів до штурму в Києві злочинці викрали бізнесмена. Отримавши чималий викуп, подалися на Дніпропетровщину і перейшли на нелегальний стан. Та правоохоронці стежили за переміщенням бандитів і врешті вирішили затримувати. Вже відомо: усі злочинці - вихідці з Кривого Рогу, хоч і мешкають у різних містах України. Кожного неодноразово засуджували за тяжкі злочини. На рахунку молодиків багато розбійних нападів, пограбувань і викрадень заручників.

Андрій Гречух, керівник Криворізького МУ міліції:

- Три пистолета. Два пистолета ТТ, один пистолет Стечкина. У них сейчас изымаем оружие и деньги, которые они получили за выкуп.

Загалом до складу угруповання входило восьмеро злочинців. Двох бандитів, які ще на волі, правоохоронці шукають.