Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 листопада 2014, 23:51 Суспільство
Конфлікт між киянами та забудовником переріс у стрілянину
Конфлікт між киянами та забудовником переріс у стрілянину

Стрілянина біля будівельного майданчику! У столиці загострився конфлікт між забудовником і мешканцями багатоповерхівки на вулиці Малишка. Люди виступають проти зведення торговельного центру просто під їхніми вікнами. Опоненти ж прикриваються дозвільною документацією й твердять своє.

Все починалося як мирний мітинґ. Мешканці 37-го й прилеглих до нього будинків на вулиці Малишка виступили проти забудови під їхніми вікнами. Розмови поступово переросли у сварку. 

- Почитайте рішення суду! Це не означає, що земля вам стала належать.

А потім пролунали постріли!

Ганна Миколаївна, мешканка м. Києва:

- Когда стреляли, у меня шок был. Хотя стреляли вот здесь, за спиной.

Камера фотокореспондента встигла зафіксувати молодиків і навіть зброю. Під час стрілянини нікого не поранили. Та в міліції кажуть - це перевіряють, адже із заявою до правоохоронців ніхто не звернувся. 

- Не проходите мимо! Ставте підписи против застройки.

Конфлікт між забудовником і мешканцями триває вже кілька років. 2012-го, приміром, на цьому невеликому клаптикові землі зрубали більше десятка кленів. Тоді зупинилися. І ось тиждень тому роботи поновили. Вночі завезли бетонні плити й техніку. Згодом встановили паркан. Більшість мешканців протестує, бо згоди не давали. А торговельний центр, що його споруджує приватна фірма, буде в буквальному сенсі впритул до багатоповерхівки.

Поліна Чижевска, мешканка м. Києва:

- У нас отбирают землю, которая нам принадлежит, мы за нее, можно в ЖЕКе документы взять, оплачивали придомовую территорию нашу.

Мешканці також написали запит в інспекцію архітектурно-будівельного контролю. Там відповіли - дозвіл на зведення фірма дійсно має. Але прибудови до вже наявної крамниці.

Марія Павлівна, мешканка м. Києва:

- Поскольку это разрешение дано на пристройку, а не на самостоятельное здание, в администрации пишут, что направили заявление в инспекцию, чтобы они опять пересмотрели этот вопрос.

Нічого собі прибудова - 5 поверхів заввишки - це написано на технічному паспорті об'єкта. Утім, представник забудовника запевняє - жодних норм не порушують.

Олена, представниця компанії-замовниці, телефоном:

- Документы выдавались на пристройку, и будет строится там пристройка, согласно проекту и строительных норм, будет соблюдены все нормы и расстояние согласно дбнам.

Та активісти не вірять. Писатимуть тепер у прокуратуру, щоб перевірила законність будівельної документації.

Інна Плотникова, громадський активіст:

- Далі виставляють намет - не доупскатимуть під'їзд будівельної техніки на територію, і чинити спротив активом.