Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 листопада 2014, 22:27 Суспільство
У Хмельницькому ДАІвці започаткували курси підвищення водійської майстерності
У Хмельницькому ДАІвці започаткували курси підвищення водійської майстерності

Запобігання ДТП - справа самих кермувальників. У цьому певні хмельницькі ДАІвці. З їхньої ініціативи в місті створили курси з підвищення водійської майстерності в зимовий період.

Перший урок. Зо два  десятки охочих уважно слухають лекцію інспекторів. Значна частина присутніх ще тільки вчиться на водіїв, інші -  кермувальники зі стажем. Об'єднали їх екстремальні ситуації, що виникають на дорогах узимку. 

- В голольод трошки себе по-інакшому веде машина. Трошки страшно.

Сергій Франчук, учень автошколи:

- Якшо не певний у собі, не маєш навичок - краще не виїзжати на дорогу, бо дорога є дорога, і всякі ситуації трапляються, які не залежать від самого водія.

Після теорії переходять до практики. Кермують. Та долають смуги перешкод на закритому майданчику. За тренерів - майстри автомобільного слалому.

З ініціативою створити курси водійської майстерності у зимовий період на Хмельниччині виступили інспектори ДАІ. В управлінні певні: що підкованішими стануть автомобілісти, то менше буде скоєно дорожньо-транспортних пригод.

Андрій Лужняк, співробітник УДАІ у Хмельницькій області:

- Молоді, майбутні водії побачили, відчули то, як автомобіль в занос іде зимою… і тому такі заходи є дуже доцільні, оскільки вони навчають водіїв щодо правильної культури поведінки на дорозі. Водіння і відчуття керування автомобілем в екстремальних умовах.

Олена Коваль, учениця автошколи:

- Дуже далеко до такого, щоб навчитися їздити, конєшно, тож треба спочатку тут навчитися хорошо їздити, а потім вже сідати на такі…

Уроків з їзди взимку заплановано ще кілька. Якщо охочих стати асами на зледеніліх шляхах побільшає - курси обіцяють зробити регулярними.