Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 жовтня 2014, 23:19 Суспільство
Столичних школярів навчали правильній поведінці при мінуванні
Столичних школярів навчали правильній поведінці при мінуванні

Куди бігти і що робити, раптом замінували школу? Цього навчали дітей і вчителів однієї з гімназій Подільського району.

З даху ліцею валує густий дим, до цього пролунав вибух. Керівництво закладу отримало повідомлення про те, що будівлю заміновано. На територію школи починають з'їжджатися рятувальні служби. Завдання працівників школи - до приїзду всіх екстрених служб евакуювати з приміщення 1200 дітей, усіх співробітників та заспокоїти їх.

Генадій Гришин, керівник управління з надзвичайних ситуацій Подільського району:

- Паніка - це є найперший ворог при надзвичайній ситуації, треба діяти швидко, злагоджено і коректно.

Рятувальники, що прибули на місце першими, розкладають  драбину й починають гасіння. Правоохоронці обстежують територію на наявність вибухонебезпечних предметів. Медики ж готують усе для порятунку постраждалих. За легендою навчань, їх аж 37. Перших поранених виносять волонтери, втім декого доводиться знімати просто з вікон за допомоги мотузок. Далі постраждалих оглядають і поділяють на тяжкоушкоджених і людей, котрим потрібна негайна хірургічна допомога - червоні пацієнти, та з середніми травмами - жовті.

- Желтый... Волонтеры есть? Мальчики. Три волонтера, волонтеры сюда, волонтеры...

Медики надають їм першу допомогу, а волонтери відносять їх до швидких. Відпрацювання дій усіх екстрених служб у разі повідомлення про вибухівку - нині найактуальніше. Адже щось мінують у столиці ледь не щодня. 

Валентин Мондриївський, в.о. керівника Подільської райдержадміністрації:

- Діти, вчителі, керівники великих підприємств, де є велика концентрація людей, повинні знати теоретично, як діяти в подібних ситуаціях, враховуючи, що ми відпрацьовували стандарти надання первинної допомоги ще під час Євро 2012, то така робота повинна вестися регулярно, систематично.