Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 жовтня 2014, 23:53 Суспільство
Під Києвом відбулися навчання волонтерів та рятувальників
Під Києвом відбулися навчання волонтерів та рятувальників

Теракт на одному з вокзалів Київщини… Більше двох десятків загиблих, сотні постраждалих… Саме за таким страшним сценарієм в Обухівському районі області відбулися масштабні навчання волонтерів разом із державними службами швидкого реагування.

Імпровізований вибух на автовокзалі… Під завалами - кілька десятків люду… Полум'я охоплює будівлю з містянами… Свідки та небайдужі кидаються на допомогу. Як діяти в разі терористичного акту в переповненому людьми місці? Волонтери, медики, надзвичайники та правоохоронці відтворюють моторошну ситуацію. Вмить полігон для навчань перетворюється на майданчик для знімання голівудського бойовика. Одні гасять пожежу, інші шукають вибухівку.

- В данной ситуации наша задача - под завалами найти живых людей!

За сценарієм - рвонув вибуховий пристрій. Два десятки людей загинуло, життя сотень треба врятувати. Перших постраждалих вдається відвести від охопленого вогнем приміщення.

Аліна, волонтерка:

- Помочь людям, предоставить медицинскую помощь и распределить по разным полотнам. Здесь у нас испуг, шум в голове, легкие повреждения, на желтой уже более тяжелые.

Катерина допомогає тяжко пораненому. Каже: зробила все можливе, аби врятувати життя.

Катерина, волонтерка:

- Червоне полотно - це тяжкі травми, пошкодження. У нього перелом стегна й роздроблення стопи, пульс, тиск, дихання є, кровотеча зупинена, бачите - перевязка, чекаємо на допомогу.

Врешті по кожного, хто дістав травм, приїжджає швидка. Пацієнтів ушпиталюють.

І місія, яка здається неможливою. На горішньому поверсі охопленої полум'ям будівлі - заблокована людина. Справа за надзвичайниками, що прилетіли гелікоптером. Кілька хвилин - і постраждалого врятували.

За діями мобільних груп пильно спостерігає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. По закінченню навчання констатує:

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Скажу всем волонтерам, что они неотъемлемая часть нашего народного сопротивления той агрессии, которая нам предложена. 

Відсьогодні такі перевірки на злагодженість та оперативність влаштують в усіх містах країни. Волонтери зізнаються: нині чи не кожний українець має вміти надати вчасно та правильно долікарську допомогу.

Ярослава Дубневич, волонтерка:

- Ми моделюємо ситуацію терористичного акту. Ми розуміємо, що ситуація в Україні залишається напруженою, тому ми повинні бути готові до будь-чого!