Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 вересня 2014, 23:13 Суспільство
Схід - обстріли тривають
Схід - обстріли тривають

У Маріуполі знову чути вибухи. Вдень найманці обстрілювали околиці міста, не було тиші й у Донецьку. Б'ють терористи, як і раніше, по Куйбишевському та Київському районах.

Неспокійний Маріупіль. Поблизу міста знову лунають вибухи. Терористи гатять по позиціях сил українських військових. І викладають у мережу відео, як стріляють по вояках Нацгвардії попри перемир'я. 

- Пошел огонь из Града!

Обстріли з Градів, мінометів і танків довелося пережити мешканцям Степанівки, що на Донеччині. Місцеві кажуть: вогнем знищено школу, пошту, дитсадка й лікарню.

- Значит, если у нас было около 450 жилых домов до войны и около тысячи жителей, то сейчас около 100 домов разбиты.

А це вже селище Вергулівка, поблизу Дебальцевого. Під дощем з дірками в даху власного будинку тепер цей чоловік. Набій упав на його подвір'ї.

- В так называемом объявленном перемирии творятся вот такие вещи. И кто страдает- мирный народ!

А це відео, зафільмоване у Стаханові на Луганщині. Там у терористів є час на розваги. Ось приміряють форму колишнього керівника місцевої міліції, який ще на початку війни на Донбасі пішов до добровольчого батальйону Айдар. Бойовики тепер полюють на правоохоронця й погрожують убити за зраду так званій ЛНР.

- Господин Селиверстов, вы никогда не вернетесь домой. Вот это ваша перспектива, больше их нет у этого человека, нет!

У Раді нацбезпеки та оборони запевнили: вже котрий день повітряний простір України вороги не порушують, немає й сутичок на кордоні. 

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- За оперативною інформацією, ватажки так званих ДНР і ЛНР висувають жорсткі вимоги щодо збереження техніки і озброєння, аргументуючи це тим, що скоро потік військової техніки та допомоги з РФ припиниться. Російське військове командування вимагає від незаконних збройних формувань створювати власні ремонтні бази.

За останню добу, за інформацією РНБО, ніхто з військовиків не загинув.