Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 вересня 2014, 23:55 Суспільство
У столиці проходить виставка найсучаснішого озброєння
У столиці проходить виставка найсучаснішого озброєння

Новітні зразки зброї, військовий одяг і навіть удосконалення для літаків і гелікоптерів. У столиці відкрили міжнародну виставку озброєння. Експертам і відвідувачам свої новинки показали більше 250 провідних виробників світу.

Це Козак - легкий бронеавтомобіль для розвідників. Днями його випробували на полігоні.

- Вот можете наглядно посмотреть. Следы от пули, ну практически их не видно. Это автомат Калашникова. Был произведен обстрел. И на стекле, видите, следы есть, с той тоже следы есть, но пробоя не было.

Виробники не приховують - панцир у Козака закордонний, адже вітчизняний у рази важчий. А це суттєво може зменшити швидкість авта. Тоді як під час бойових дій від секунд може залежати життя.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Український Козак перевершує російського Тигра і за ступенем бронювання, і за ходовими якостями. Конкуренцію вітчизняній новинці можуть скласти лише деякі європейські машини.

Харків'яни виставили на огляд власну розробку - новітнього БТРа-4, покликаного поступово замінити застарілі бронемашини, створені ще за радянських часів. У зоні АТО вже працюють кілька таких зразків. Виробники подбали і про бійців - обладнали машину кондиціонером, зручними сидіннями. Є в комплекті і протикумулятивні ґрати.

Олександр Веретенников, учасник виставки озброєння:

- Все характеристики этой машины улучшены: в первую очередь, это огневая мощь - здесь уже ракетно-пушечный модуль, здесь спаренный пулемет и гранатомет. Это защита - здесь на порядок выше и от крупнокалиберных пуль, и от ручных гранатометов. Это и мобильные характеристики - выше и скорость максимальная.

А цей велетенський радар вперше постав перед відвідувачами. Фахівці кажуть - його характеристики унікальні. Українська армії має на озброєнні два таких надпотужні прилади.

Олексій Савочкін, учасник виставки озброєння:

- Дальность действия - 400 км. Главное назначение - обнаружение воздушных объектов, ну в общем, будем так говорить - охрана воздушных границ государства. Перед вами радар, который был на Бельбеке в Крыму. Его вернули после того, как россияне его захватили. Ну мы его восстановили.

Для новітніх методів війни потрібні сучасні зброя та спецтехніка. Чи не найважливійший крок до перемоги - отримання достовірної розвідінформації. А хто, як не беспілотні літальні апарати, повідомлять про розташування сил супротивника? Проте коштує така "іграшка" недешево - як престижне авто. Навчити бійців керувати механічним помічником - не складе труднощів.

Тарас Поручник, учасник виставки озброєння:

- При использовании автопилота здесь вообще навыки нужны минимальные. Это просто запуск, который осуществляется с катапульты или резинки. И дальше он летит по автопилоту, вы просто управляете камерой в зависимости от того, в какую местность вам нужно смотреть.

Не осторонь і медики. Адже за сумною статистикою, до сімдесяти відсотків смертей на полі бою - через невчасно надану допомогу.

Анастасія, експерт із засобів тактичної медицини:

- Это уникальное кровеостанавливающее средство, тампонируется рана этим средством, и очень оно удобно, сразу останавливает кровь, даже останавливает артериальное кровотечение.

Гідно оцінили вітчизняні військові розробки і вояки, які нещодавно прибули із зони АТО. Увагу бійців привернули, передусім, броньовані командні пункти та блок-пости. Загалом на виставці своє озброєння представили більш ніж 250 вітчизняних і світових виробників.