Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2014, 23:01 Суспільство
Про події в зоні АТО
Про події в зоні АТО

Без боїв минула ніч на сході країни. В Раді безпеки та оборони звітують про кілька невдалих наступів бойовиків продовж доби й нетривалі обстріли блок-постів, а також донецького летовища.

Кілька обстрілів позицій українських військових, два невдалих штурми опорних пунктів АТО та втрати серед бойовиків. Остання доба на Донбасі минула більш-менш спокійно. В Радбезі зазначили: вночі не було жодної вогневої сутички. Попри це, моторошна ситуація нині в населених пунктах, що їх протягом довгих місяців плюндрувала війна. Ось такий нині Київський район Донецька. Згорілі квартири та залишки від набоїв на подвір'ї.

- В результате прямого попадання погиб человек.

Порожні й вулиці обласного центру. А такою від обстрілів бойовиків стала Новокатеринівка на Донеччині. Приватні будинки перетворилися на руїни.

Натомість тиша та спокій панує в Луганську. В кількох районах міста вже є світло й вода, а містяни ремонтують побите обстрілами. Повернулося життя й на залізничний вокзал. Вже другу добу сюди приїжджають луганці з Києва.

- Соскучились сильно, не виделись очень долго! Сколько? Четыре месяца! Начали бомбить, и дите поехало в Киев.

У деяких містах області, як і раніше, немає світла, води й газу. Та люди радіють, що хоч набої не літають над головами.

- Одно детство - жизни не было, и сейчас на пенсии мне опять нет покоя!

У Раді безпеки та оборони зазначають: вже другу добу жоден літальний апарат із Росії не порушив повітряного простору. А ось ситуація на кордоні дещо інша.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- На українсько-російському прикордонні спостерігається передислокація російських військ. Відбувається ротація підрозділів, частина з яких залишила територію України, однак замість них зайшли інші підрозділи. Також російська сторона продовжує підготовку бойовиків у військових таборах на своїй території.

За інформацією РНБО, за минулу добу в зоні антитерористичної операції ніхто з військових не загинув.