Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2014, 20:42 Суспільство
У Дніпропетровську поховали вояків, імена яких мають у подальшому встановити
У Дніпропетровську поховали вояків, імена яких мають у подальшому встановити

Плаче небо, плачуть люди. У Дніпропетровську під заливним дощем провели в останню путь двадцять одного загиблого під Іловайськом вояка. Та імена героїв, що загинули, захищаючи Батьківщину, невідомі.

- Герої не вмирають! Герої не вмирають!

Не зважаючи на зливу, дніпропетровці прийшли попрощатися із загиблими воїнами. Люди не стримували сліз. Загиблих бійців, що їх не вдалося ідентифікувати протягом десяти діб, згідно із законодавством, ховають під порядковими номерами.

Борис Філатов, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації:

- Но я бы не называл их неизвестными солдатами, я бы назвал их временно неустановленными. Мы должны приложить все усилия для того, чтобы каждый из них обрёл своё имя.

Нині Дніпропетровщина ініціювала створення єдиного реєстру загиблих та їхніх родичів. Це допоможе швидше звіряти зразки ДНК.

Ірина Федорчук, керівник департаменту Дніпропетровської облдержадміністрації:

- Также мы предлагаем на базе Генеральной прокуратуры Украины, все уголовные дела, которые сегодня находятся и в следствии правоохранительных органов МВД, и СБУ объединить в единое производство.

Поки ж родичі, що бажають здати зразки ДНК, можуть звертатися на гарячі лінії прокуратури та міліції.

Катерина Чижик, заступник голови Дніпропетровського штабу національної оборони:

- Сегодня мы хороним 21 Героя, а дальше будут еще. Родственники по всей Украине сдают сейчас анализ на ДНК. Как только результаты будут совпадать, мы будем менять таблички на те имена, которые мы будем узнавать.

За загиблими вояками панахиду відслужили представники трьох церков Дніпропетровська. Поховали бійців, що полягли за єдність України, на Краснопільському цвинтарі.