Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 вересня 2014, 00:29 Суспільство
Мешканці зони АТО потерпають від обстрілів та моляться Богу
Мешканці зони АТО потерпають від обстрілів та моляться Богу

Провокації терористів у протистоянні на Донбасі тривають. Унаслідок артилерійських обстрілів лише за минулу добу загинули троє мирних мешканців. Є втрати й серед українських вояків. До Луганська ж вирушить уже третій конвой із Росії. А в Маріуполі вихідними городяни все таки святкуватимуть день міста. Пильнуватимуть спокій численні загони нацгвардійців.

Під натиском найманців і російських військових сили АТО втратили контроль над кількома населеними пунктами на захід від Луганська. Ворог загарбав територію на 50 кілометрів у глибину й 40 завширшки. Загинуло двоє українських бійців, троє поранені.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Українські військові та контррозвідка фіксують нарощування сил та засобів незаконних збройних формувань, які здійснюють перегрупування та інженерне обладнання позицій. Терористи мінують автошляхи біля зайнятих населених пунктів.

Терористи й далі вдаються до провокацій, б'ють по оселях мирних мешканців. За минулу добу внаслідок нічних і вранішніх атак на житлові квартали в Донецьку загинула одна людина. Мерія Макіївки повідомляє, що артобстріли позбавили життя двох городян, поранень різного ступеня тяжкості дістали троє.

- Большие осколки. Представьте, что с человеком будет. Представьте, тут чья-то голова или тело.

На руїни перетворився спеціалізований інтернат для хворих дітей у Донецьку. 

- Это крыша спального корпуса интерната. Полностью выгорел кусок, поразлетались...

У Первомайську набої бандитів пошкодили газопровід. Тож містянам доводиться готувати їжу просто посеред подвір'їв на багаттях.

- Молимся боженьке, чтобы наш дом не развалило, потому что жить будет негде. А так ничего - крепимся. Оно свистит, оно летит, бахает. Откуда? То оттуда, то отсюда.

Попри загрозу з боку найманців і російських військових, у Маріуполі все-таки відзначатимуть день міста. Представники місцевої влади переконані - урочисті заходи допоможуть ще більше згуртувати людей і відбити ворога. Пильнуватимуть спокою городян численні загони нацгвардійців.