Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 вересня 2014, 00:03 Суспільство
Хроніки перемир'я: терористи стріляють, мешканці гинуть
Хроніки перемир'я: терористи стріляють, мешканці гинуть

Донецьк - під вогневим дощем. Територію обласного центру невпинно обстрілюють з артилерії. За останню добу є жертви серед мирного населення. Б'ють найманці й по позиціях сил АТО в Луганській області. А російські безпілотники знову порушили український простір.

Неперервно обстрілюють Донецьк вже кілька діб. Набої падають переважно в Київському та Куйбишевському районах обласного центру.

- Такой большой осколок!

- Повыбивало стекла в соседнем офисном здании!

За останню добу загинуло щонайменше двоє містян, трьох ушпиталено зі скалковими ранами. Нині бої точаться поблизу летовища. 

- Просто нет ни окон, ни дверей, ничего! Кто- то жил, и теперь никто не живет.

- Ой, там снаряд попал, кажется, в квариру!

У хвилини затишшя комунальники кидаються ліквідовувати наслідки та намагаються поновити енергопостачання у проблемних районах. Коли ж починає гуркотіти - донеччани ховаються по підвалах.

- Ля, вон он полетел...

У Раді нацбезпеки та оборони повторюють: українські військові дотримуються перемир'я, а вогонь відкривають лише у відповідь. Бойовики ж гатять щодоби по позиціях сил антитерористичної операції. Зафіксовані обстріли блок-постів у Донецькій і Луганській областях. Хаотично б'ють і по населених пунктах. За інформацією центру АТО: Градами найманці накрили населений пункт Нижню Кринку Донецької області. Загинуло десятеро мирних мешканців.

А такі нині багатоповерхівки та вулиці в Первомайську Луганської області. У цьому під'їзді більшість квартир вигоріли дощенту.

- Начали лупить из каких-то ПЗРК, ну я не знаю, как он называется, тот район больше всего пострадал!

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Триває повітряна розвідка з боку РФ з використанням безпілотників. Впродовж доби зафіксовано п'ять таких випадків на висотах від 1 до 2 км. Двічі безпілотники спостерігалися поблизу Маріуполя та тричі - на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

За добу на Сході країни загинуло майже два десятки мирних мешканців. Втрат серед військових - немає.