Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 вересня 2014, 23:09 Суспільство
Ситуація на східному фронті
Ситуація на східному фронті

Бої попри перемир'я. В Донецьку та області й далі лунають вибухи. Найманці систематично обстрілюють позиції сил АТО, українські вояки на такий вогонь б'ють у відповідь.

Донецьк оповитий димом. Палають більше десяти житлових будинків і місцевий базар.

- Там горит рынок, мы называем его Путиловский, там, говорят, есть жертвы, но точно не знаем…

У вогні торговельні ряди. Поряд з охопленим вогнем базаром - загиблі. Саме під цей обстріл потрапила й місія ОБСЄ, що працювала в місті. Така нині автівка представників.

- Я шла сейчас под пулями, понимаете? Какого... стрелять днем, когда народ ходит?

Під постійним вогнем в обласному центрі два райони - Київський і Куйбишевський. Місцеві кажуть: невдовзі від цих житлових масивів нічого не залишиться.

- В подвал, в подвал!

- Что ж это за жизнь такая, а?

- У нас вот это все развалило, крыша была цела, а сегодня мы пришли утром домой - и уже крыши нет, летело, бомбило! Спасибо им, молодцы, ребята умеют. Так бы каждому по две лопаты дала - и в поле б пустила вскопать огород, смотрю, силы некуда девать.

Останню добу городяни намагаються не виходити з підвалів. Проте шістьом мирним мешканцям від скалок набоїв врятуватися не вдалося. Вони загинули, 15 дістали поранень.

- Пятый час бьют, нам не дают выйти воздухом подышать. А я сердечница, господи, да що це ж такое!

- Мы все надеялись на перемирие, но где оно...

У Раді нацбезпеки та оборони повідомляють про дотримання перемир'я. Проте військові завдають ударів по терористах, лише якщо ті починають гатити першими.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Так, під час бою 13 вересня в районі аеропорту Донецька українські військові знищили 12 бойовиків та два танки. Ще один танк було захоплено.

Окрім того, в РНБО відзвітували: за останню добу з полону вдалося визволити 73 військових, яких тримали в Донецьку.