Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 вересня 2014, 23:36 Суспільство
Півроку на Сході воювали бійці зі Львівщини
Півроку на Сході воювали бійці зі Львівщини

Півроку в боях на Сході пробули бійці 24-ї окремої механізованої бригади з Яворова, що на Львівщині. Минулої ночі вояки нарешті повернутися додому. Зустріти армійців з'їхалися сотні людей - рідні та просто вдячні містяни.

Ось ці бійці 24-ї механізованої бригади побували в десятках бойових точок. Пережили Зеленопілля, оточення, зради, але вистояли. Повернувшись на рідну Львівщину, чоловіки плачуть і не добирають слів.

Сергій Шульга, боєць 24-ї окремої механізованої бригади:

- До мами з татом і до дівчини, і все, додому хочеться.

На Схід хлопці поїхали ще в березні. За півроку жодної ротації. Побачивши рідних, вояки від щастя навіть не можуть говорити. 

- Я не маю слів, в мене слів немає. На даний час... Щастя, радість.

- Нема слів. Нема слів, уявіть собі: півроку не бачити сім'ї, нічого, і жити в таких всяких різних умовах, які можуть бути емоції. Переповнюють емоції, буря всього. Тільки помовчати, обняти коханого і рідного.

Дружина бійця каже: чекати було дуже тяжко.

Оксана Акимова, дружина бійця 24-ї окремої механізованої бригади:

- Жінки військових самі сильні, це дійсно. Ми чекали їх, і вчилися терпінню, і вчилися чекати. Важко було. Важко було, коли не дзвонив довго. Важко було, коли і зранку чекаєш дзвінка, і ввечері чекаєш дзвіночка.

Втомлені та щасливі, після обіймів із рідними, вояки заспівали гімн.

Бійці роз'їхалися по домівках. Після десятиденної відпустки 24-та механізована бригада знову рушить на Схід. Здобувати перемогу.