Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 вересня 2014, 23:10 Суспільство
Сумщина в жалобі за загиблими артилеристами
Сумщина в жалобі за загиблими артилеристами

Сумщина тужить за загиблими на Луганщині земляками. Внаслідок нічного обстрілу з комплексів "Смерч" базового табору реактивного полку загинуло 16 бійців. Крім сумських вояків, у частині служили уродженці Полтавської та Чернігівської областей.  

Волонтер Дмитро разом з однодумцями щотижня  возить вантажі допомоги землякам. 3 вересня саме доправляв для 9-ї батареї 27-го сумського реактивного полку. На звичному місці бази не знайшли - виявилося, через обстріл військових передислокували до Старобільського району на Луганщині.

Дмитро Зінченко, волонтер:

- Приехали, разгрузились, привезли всякой всячины, пацаны, как всегда, обрадовались сигаретам, посмеялись, пожелали удачи, спросили, как они после обстрела: хорошо, все все нормально, все целы. А потом звонят утром - нема больше 9-й батареи, все.

Базовий табір вояків атакували з російських реактивних "Смерчів". Гатили довго та цілили не по вогневих рубежах, а по штабних приміщеннях, бліндажу й ангару з технікою, де були й бійці.

Дмитро Зінченко, волонтер:

- Это на самом деле тыл, это 20 км от Старобельска, там войны вообще не было, кто там будет чего ждать. Говорят, что их в 4 прихода били, с интервалом в 2 часа, первый - в полдесятого вечера ударили, потом они начали, вылезли из окопов чи откуда там, из укрытий, начали собирать вещи, раненых, и обратно их ударили, и так несколько раз.

Четверо поранених і 16 бійців, з якими й досі немає зв'язку. Їх називають зниклими безвісти, з надією, що не доведеться лякати родичів скорботною звісткою. Утім, поки що - невідомість.

Анатолій, мешканець м. Сум:

- Вообще никакой информации, мне на КПП дежурный ничего не сказал, говорит, мы сами не знаем, вроде бы и день жалобы в Сумах на 3 дня, а списков никого нету - кто погиб, кто ранен, кто в каком состоянии. 

Наразі підтверджено смерть двох старших лейтенантів - Миколи Осипова та Віталія Бея. Знайдено також 6 обгорілих тіл, які впізнати вкрай тяжко. Ще три - витягли з-під уламків зруйнованої землянки. Інших - шукають.

Володимир Шульга, голова Сумської облдержадміністрації:

- Це дуже потужна зброя, яка знищує бетонні блоки, і на жаль, людські тіла, то наразі проходить процедура з ідентифікації тіл.

Нині в області приспущені державні прапори з чорними стрічками. Скасовано розважальні програми та заходи до Дня міста. Сумщина у 3-денній жалобі.