Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 вересня 2014, 20:57 Суспільство
Новини із зони АТО
Новини із зони АТО

Відійшли з боєм. Під час оборони Луганського аеропорту українські вояки завдали найманцям значних втрат. Тим часом в окупованих населених пунктах Донбасу терористи, крім мародерства й пограбувань, вдаються до конфіскації помешкань переселенців.

Не вщухають бої на Сході. Українські вояки перегрупувалися й перейшли до активної оборони населених пунктів. Під час відступу з розбитого луганського аеропорту силам АТО вдалося знищити 7 бронетранспортерів, 2 танки, міномета та з сотню найманців. Внаслідок прицільного удару по базі терористів в районі Сніжного - ліквідовано понад 100 бандитів.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Росіяни концентрували живу силу і озброєння в обласних центрах, та не полишають намір захопити Донецький аеропорт. Частини Збройних сил РФ зосереджувались у прикордонних районах та на території окупованого Криму.

Зокрема, прикордонники зафіксували пожвавлення підрозділів Федерації на Луганщині в районі Червоної Талівки. Там біля державного рубежу стає на позиції російська армійська техніка. Чергову колону військ, що рухалася з Молодогвардійська в бік Краснодону, зафільмували місцеві мешканці. 

- Хана, она не прекращается! Ужас!

Тривають обстріли українських вояків з російської території. Вночі вкотре ракети вибухнули поблизу прикордонних блокпостів.

Леонід Матюхін, речник АТО:

- Із застосуванням установок Смерч було обстріляно позиції наших військ неподалік населеного пункту Победа. Також із застосуванням артилерії та мінометів було обстріляно позиції наших військ поблизу населених пунктів Красний яр, Станично-Луганське, Весела гора, Дебальцево. 

А в окупованих містах і селах Луганської області терористи вдаються до нових знущань з населення: окрім мародерства й пограбування, мають намір відбирати помешкання людей, які виїхали за межі області на час воєнних дій.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Такі дії свідчать про намагання представників незаконних збройних формувань повернути до Луганська якомога більше жителів для того, щоби в подальшому примусити їх стати до лав терористичної організації ЛНР, примусового виконання громадських робіт, а також створення видимості налагодження мирного життя.

А ось передмістя Іловайська. На цих жахливих кадрах терористи вихваляються, як висадили в повітря Краза з вояками й мирними мешканцями. Дорога усіяна уламками та понівеченими бронетранспортерами. У селі Березовому стрілянина не вщухає вже кілька тижнів. 

- Вот знаете, вот стоит Град. Выходишь, оно ж видно, как летят эти снаряды. Выходишь вот так вот - беспорядочно стреляют сюда, уже смотришь - уже орудия туда стреляют.

Внаслідок обстрілу без даху над головою залишилися кілька десятків сімей у селі Любівці, що в Донецькій області. Ракета влучила і в місцеву школу.

- Там, потом по полям, по полям, потом уже слышим - дедушка выбежал, говорит, крышу посекло. Потом опять свистит. Опять попал снаряд, дом разнесло. И вон туда попал снаряд, в летнюю кухню. Тоже поразносило все. 

У самому Донецьку теж лунали вибухи. Терористи обстрілювали Петровський, Кіровський, Ленінський та Будьонівський райони міста.