Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 серпня 2014, 00:14 Суспільство
Маріупільці готуються захищати місто від російської армії
Маріупільці готуються захищати місто від російської армії

Вони не здадуться без бою. У Маріуполі люди вийшли на антивоєнний мітинґ. З плакатами: "Путіне - геть" і "Маріупіль - українське місто" - городяни зібрали кошти для військових і домовилися щоденно допомагати захисникам вітчизни на блок-постах.

Маленькі маріупільки у вишиванках і вінках, дорослі -  з українським стягами. Так мешканці міста вишли на мітинґ - підтримати єдність рідної країни.

Анатолій, мешканець м. Маріуполя:

- Мы ждем мира, ждем мира все, кто здесь собрались, никто не хочет повтора ситуации с Донецком, Луганском, все хотят видить свой Мариуполь по крайней мере целым городом.

На антивоєнний мітинґ зібралося більше 5 тисяч маріупільців. Головний месидж до Путіна: Не чіпати міста й забиратись геть з України разом зі своїм військом.

- Місто Маруіполь - це фактично Сталінград, і саме з Маріуполя почнеться визволення всього Донбасу.

- Це правда?

- Так!

За український Маріупіль мешканці ладні не лише кричати, а й діяти. Більшість розуміє - російські військові можуть навідатись сюди будь-якої миті, тому готуються до вторгнення. І запевняють - триматимуть оборону.

Марія Подибайло, мешканка м. Маріуполя:

- Ми не будемо терпіти окупації, ми виступимо єдиним фронтом, якщо потрібно, візьмемо зброю, і ми будемо захищати наше місто.

Більше сотні людей згодилося допомагати українським військовим - хто транспортом, хто їжею. Частуватимуть захисників просто на блок-постах і підвозитимуть усе потрібне. Під час мітингу назбирали 16 тисяч гривень, які витратять на ліки для поранених.

Володимир, священик:

- Мы собрались, чтобы показать, что Украина есть в наших сердцах. Украина не в ВР, не в президенте, не в земле, не в местности, а в наших сердцах! И они бьються в одном крике: Украина единая и соборная.

Аби не пустити регулярної армії Росії до міста, маріупільці риють окопи й укріплюють блок-пости. Гуртом, лопатами, разом з військовими - завдяки зусиллям людей з'явились ями на в'їзді в житлові масиви Східний і Виноградне. А далі хочуть оточити ровом усе місто.