Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 серпня 2014, 22:16 Суспільство
Події в Донецькій області
Події в Донецькій області

Четверо наших вояків загинули, потрапивши в засідку терористів неподалік Дебальцевого. Сили АТО саме йшли на допомогу колегам до Іловайська. І від обстрілів бойовиків продовжують гинути мирні мешканці.

Сили АТО потрапили в засідку бойовиків під Дебальцевим. Колона вояків рухалася на підмогу до Іловайська. Під час запеклого бою загинули 4-ро військовиків, 19 дістали поранень. Лише за останню добу між армійцями та найманцями зафіксовано 35 зіткнень. Українські бійці на межі з Федерацією змогли відбити кілька спроб незаконного перетину кордону. Так, вони дали відсіч загарбникам у районі перепускного пункту Успенки. Там наші військові виявили півторакілометрову колону бронетехніки, Камазів та автобусів, прикрашених георгіївськими стрічками.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Об'єднані сили прикордонних нарядів та підрозділу Національної Гвардії атакували терористів. В результаті бою було знищено понад 20 одиниць техніки, 26 терористів  здебільшого чеченської та російської національності.

А в інтернеті з'явилися чергові відеодокази присутності російських вояків на українській території, зокрема так званих кадирівців. На цих кадрах видно, що емблеми та номерні знаки на бронетехніці замальовані білими колами, а на рукавах військових розпізнавальні знаки - білі пов'язки.

Тим часом в окупованому російськими військами Новоазовську мінують райони. Артилерійськими обстрілами пошкоджені хлібзавод і приміщення місцевої агрофірми.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Попереджаємо жителів регіону про обережність при пересуванні на автомобілях, а також при евакуації рідних і близьких. У місті також розпочався подворовий обхід спільних патрулів російських військовослужбовців та бойовиків так званої ДНР. Вони перевіряють прописку і затримують іногородніх.

У Раді нацбезпеки і оборони спростували заяву терористів про захоплення ними українського ракетно-тактичного комплексу Точка У. Водночас найманці продовжують обстрілювати житлові квартали Донецька та передмістя. Внаслідок артатак пошкоджені будинки в селищі Калинкиному й мікрорайоні Текстильник.

- Шли одиночные залповые такие, ну крупные орудия, типа как гаубица.

Без електроенергії досі мешканці деяких мікрорайонів Куйбишевського, Київського та Петровського районів міста. Громадський транспорт працює в штатному режимі.